Joe Biden, CIA Direktörü'nü kabine üyeliğine atadı

ABD Başkanı Biden, CIA Direktörü William Burns'e kabinede de görev verdi. Biden, "Burns ülkemizin en önemli ulusal güvenlik sorunlarına doğru ve yerinde, uzun vadeli bir yaklaşım getiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ü kabine üyesi olarak atadı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Joe Biden konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Kabinemin bir üyesi olarak hizmet etmesi için Burns'e davette bulunduğumu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Burns'ün Amerikan istihbaratına katkısı ve çalışmalarını öven Biden, şunları söyledi:

"Onun liderliğinde CIA, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırganlığından Çin ile rekabeti sorumluca yönetmek ve yeni çıkan teknolojilerin sunduğu risk ve fırsatları ele almaya kadar, ülkemizin en önemli ulusal güvenlik sorunlarına doğru ve yerinde, uzun vadeli bir yaklaşım getiriyor."

Burns de Biden'ın açıklamasının CIA'in ulusal güvenliğe katkılarını takdir ettiğini gösterdiğini ve kurumun çalışmalarına duyduğu güveni yansıttığını belirtti.

Burns, "İstihbarat subaylarımızın muazzam çalışmalarını temsil eden bu göreve hizmet etmekten şeref duyuyorum. Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines liderliğinde olağanüstü istihbarat topluluğu meslektaşlarımızın yanında hizmet vermek de bir onurdur" ifadelerini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump da Ulusal İstihbarat Direktörü ve CIA Direktörünü kabine üyesi yapmıştı. (HABER MERKEZİ)