Jiyan Tosun'u hedef gösteren Taşkaya: Telegramdan alıp paylaştım

İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamanın ardından avukat Jiyan Tosun'u hedef gösteren Zafer Partili Adem Taşkaya, “Telegram'dan alıp paylaştım. 3 dakikada sildim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un avukat olan kızı Jiyan Tosun dün Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya tarafından sosyal medyada Taksim saldırısının faili olarak gösterildi. Patlamanın yaşandığı sırada Jiyan Tosun müvekkilleriyle görüşmedeydi. Gelen tepkiler üzerine Taşkaya avukatı hedef gösterdiği paylaşımını sildi. Bu paylaşım üzerine Tosun’a yönelik ölüm tehditleri gelmeye başladı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Taşkaya “Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim” dedi.

“Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?” sorusuna yanıt veren Taşkaya, “Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım” ifadelerini kullandı.