Japonya'da 2011 depreminde 'ortadan kaybolan' kişinin kalıntıları bulundu

Japonya'da bir plajda bulunan iskelet kalıntılarının, 2011 yılında meydana gelen depremde 'ortadan kaybolan' 61 yaşındaki Natsuko Okuyama'ya ait olduğu ortaya çıktı. Okuyama'nın oğlu, kalıntıları bulan kişiye teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da bir plajda bulunan iskelet kalıntılarının, 2011 yılında Tohoku bölgesinde meydana gelen deprem ve tsunamide kaybolan bir kadına ait olduğu tespit edildi. Yapılan DNA ve diş analizi sonucunda, kalıntıların 10 yıl önce Miyagi eyaletinde tsunamiye yakalandıktan sonra 'ortadan kaybolan' 61 yaşındaki Natsuko Okuyama'ya ait olduğu ortaya çıktı.

Kyodo haber ajansına konuşan Okuyama'nın oğlunun, kalıntıları bulan kişiye teşekkür ettiği aktarıldı. Polis yetkilileri, kalıntıların 17 Şubat tarihinde Miyagi eyaletinin kuzeydoğusunda bir plajda bulunduğunu söyledi. 

Fukuşima nükleer felaketini de tetikleyen 9.0 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunamide, 15 bin 899 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Ancak en az 2 bin 500 insanın, felaketin 10'uncu yılında hâlâ kayıp olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)