İzmir'deki Gemlik Yürüyüşü'nde 16 gözaltı

Ege Bölgesi illerinden Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak için İzmir'de bir araya gelen gruptan 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve aile ile avukat görüşmelerinin engellenmesi dolayısıyla 32 aydır kendisinden haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması talepleriyle yapılan 'Özgürlük Yürüyüşü' çeşitli illerden başlatıldı.

POLİS İZİN VERMEDİ

Ege Bölgesi'nde de Muğla, Manisa ve Aydın gibi illerden çok sayıda kişi yürüyüşe katılmak için İzmir'de bir araya geldi. Buca Akıncılar Mahallesi'nde toplanan kitleye polis izin vermedi. 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis müdahalesine, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile tepki gösteren çok sayıda kişi ise özel araçlarıyla yürüyüşe katılmak üzere Gemlik'e doğru yola çıktı.

MİLLETVEKİLİ ÇUBUK: BU YASAKLAMA KARARI SUÇTUR

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ise, ”Biz halkların barışı için buradan Gemlik'e Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı yürümek üzere toplandık. Düşman ceza hukuku ile bize saldırılıyor. Burada olması meşru olan biziz. Kimseye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Bütün hapishanelerdeki tecride karşı Gemlik'e yürüyeceğiz. Bunu önünde sonunda yapacağız. Kimse bu iradeyi bir adım geri attıramaz. Buradan gitmeyi reddediyoruz. Bu korku hükümdarlığına bu AKP-MHP faşizmine diz çökenin yarını olmasın. Bizim irademiz meşru olandır. Bu yasaklama kararı halkların barışına karşı suçtur” ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILDILAR 

Gemlik'e başlatılan “Özgürlük Yürüyüşü” öncesi İzmir'de gözaltına alınan 16 kişi, emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (DUVAR)

Etiketler izmir gemlik