İzmir'de mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler anıldı

İzmir'de İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler anıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de HDP, Kaldıraç, İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, SGDF ve YDG üyeleri; İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Aydın ve Necmi Öner’i anmak için basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada "Bu çelik aldığı suyu unutmayacak İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve dörtler kavgamızda yaşıyor" yazılı pankart taşındı.

Sık sık "Mayıs Şehitleri ölümsüzdür", "Reya şehide reya meye" ve "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atılan açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı. Açıklama öncesinde özgürlük ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

'BULUNDUĞUMUZ HER ALANDA DEVRİMCİ MİRASI TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Grup adına açıklama yapan Nazlıcan Yıldız, "halkın kurtuluş yolunu inşa etmek için yola çıkan devrimcilerin, bugününe ışık tutacak bir pratiğin ve çizginin sahibi olduğunu" söyledi.

Yıldız, “Onlar, mevcut baskı ve zor politikalarına karşı nasıl mücadele edilebileceğine dair yönümüzü göstermeye kutup yıldızı olmaya devam ediyorlar” dedi.

Bugün devletin devrimcileri hapishanelerde teslim alma, iradesini kırma politikasının devam ettiğini belirten Yıldız, Garibe Gezer'in cezaevindeki şüpheli ölümünü hatırlattı.

"Gençlik olarak bulundukları her alanda devrimci mirası taşımaya devam edeceklerini" vurgulayan Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"18 Mayıs şehitleri, sömürüsüz bir toplum, özgür bir ulus yaratma mücadelesinde buzu kırdılar, milyonları kurtuluşa götürecek yolu açtılar. Gençlik olarak bu yolda azim ve kararlılıkla yürüme ve bize dayatılan bu sömürgeci toplumu alaşağı etme iddiamızı onların ölüm yıl dönümlerinde bir kez daha yineliyoruz. Tekçi, inkârcı-sömürgeci zihniyete karşı Türkiye ve Kürdistanlı gençler birleşik mücadelesini verip mayıs şehitlerinin bıraktığı zafer bayrağını layıkıyla taşıyacaktır. Bugünkü mücadelemiz kendi yaşamlarını devrimci mücadeleye feda eden yoldaşlarımızın yarattığı değerler üzerinden yükseliyor. Bu çelik aldığı suyu unutmayacak."

KEMALBAY: ONLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SÖZ VERİYORUZ

"Paris Komünü'nden bugüne bütün savaşların sınıf savaşı olduğunu biliyoruz" diyen HDP İzmir Milletvekili Sepil Kemalbay ise "Egemen güçler halkların, emekçilerin sınıf mücadelesini terörize etmeye çalışsa da devrimcileri kriminalize etmeye çalışsa da bu mücadele tüm ezilenlerle sermaye sınıfı arasında yürütülen mücadeledir" şeklinde konuştu.

Cezaevlerinde doluluğun yüksel olduğunu dile getiren Kemalbay, "Bu mücadelede bizler her zaman halkların, devrimcilerin yanında, onlarla omuz omuza olduk. Bugün zindanlar ağzına kadar politik tutsaklarla dolu. AKP-MHP faşizmi zindanları doldurarak zorbalıkla halkı sindirmeye çalışıyor. Ama bu halk bu iktidarın karşısında tıpkı mayıs şehitleri gibi mücadelesini yükseltiyor" dedi.

Yaşamını yitirenleri saygıyla andığını söyleyen Kemalbay, "Onların hayallerini gerçekleştirmek için bir kez daha buradan söz veriyoruz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)