İzmir'de kamu çalışanlarına sel izni

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şiddetli sağanak nedeniyle bazı derelerin taştığını belirterek, "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın" çağrısı yaptı. Kentte yollarda su birikintileri oluşurken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Valilik, kamu çalışanlarının bugün idari izinli olduğunu duyurdu. Trakya'da da sağanak sonucu dereler taştı, evlerde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağış etkili oldu.  8 saatte metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düştü. Derelerin de taşmasıyla kent genelinde su birikintileri oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Valilik ise kamu çalışanlarının bir gün (2 Şubat Salı) idari izinli olduğunu duyurdu. Açıklamada, "Öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır" denildi.

SOYER, AFET KOORDİNASYON MERKEZİ'NDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağanak ve su taşkınları nedeniyle Dikili'deki programını iptal etti. Bazı derelerin taştığını belirten ve sürücülere mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları çağrısında bulunan Soyer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

İzmir'de çok şiddetli yağmurda oluşan su baskınlarına müdahale eden ekiplerimizi koordine etmek üzere Afet Koordinasyon Merkezi'ndeyim. Birlikte bu afeti de aşacağız.

Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın.

dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor.

TRAKYA'DA EVLERİNDE MAHSUR KALANLAR OLDU

Aşırı yağış Trakya'yı da vurdu, derelerin de taşması sonucu evlerinde mahsur kalanlar kepçelerle kurtarıldı.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle Şeytandere ve Çürtdere'nin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Evlerinde mahsur kalanlar, kepçelerle kurtarılarak ilçedeki otellere yerleştirildi. (HABER MERKEZİ/AA)