İzmir'de kadınlar tutuklamaları protesto etti

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Mor Dayanışma üyesi Sibel Örkmez ve Kampüs Cadıları üyesi Sedanur Uğur tutuklanmasını protesto etti.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının alınmasını protesto ederken gözaltına alınan Mor Dayanışma üyesi Sibel Örkmez ve Kampüs Cadıları'ndan Sedanur Uğur tutuklandı.

Bugün Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Karşıyaka Çarşı’da bir araya gelen kadınlar, tutuklama kararını protesto etti. Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan kadınlar, "Van halkının iradesini savunmak suç değildir, Sibel'i ve Seda'yı alacağız" yazılı pankart açarak "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" ve "Yaşasın kadın dayanışmamız" sloganları attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Zeynep Eda Berfin Tozlu, İzmir’de düzenlenen protestolara katılan 5 kadının gözaltına alındığını Örkmez ve Uğur’un tutuklandığını söyledi.

'İKTİDARIN SALDIRI KONSEPTİNİN BİR PARÇASI'

"Bu kayyumcu, gaspçı politikalara buradan, İzmir'den karşı çıkmak için sokağa çıkan iki mücadele arkadaşımızın tutuklanması da bu iktidarın saldırı konseptinin bir parçasıdır" diyen Tozlu, gözaltına alınan kadınların emniyette de hakaretlere, sözlü tacizlere, psikolojik işkenceye maruz kaldığını söyledi.

Tozlu, "2911 sayılı kanuna muhalefetten arkadaşlarımızı tutuklayan bu düzenin tam karşısındayız. Gösteri ve protestolara katılmak gibi en temel haklarımızdan birine dahi tahammülü olmayan bu faşist, kadın düşmanı iktidara yanıtımızı sokakta vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

‘SİBEL VE SEDA'YI SİZİN ELİNİZDEN ALACAĞIZ’

Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur'un serbest bırakılması talep ettiklerini dile getiren Tozlu, şunları söyledi:

"Kadınların isyanı, inadı ve inancıyla Sibel’i, Seda’yı ve tutuklu tüm kadınları alacağız. Haklarımıza sahip çıkmaya; ezilen, yok sayılan halkların sesi olmaya, emek mücadelesinin bir parçası olmaya devam ediyoruz. Haklarımızdan da ve örgütlü mücadelemizden de vazgeçmiyoruz. Direnişimiz ile nasıl Van’ı kazandıysak şimdi zaferi Van’dan Şırnak’a, Bitlis’e ve İstanbul’un ilçelerine taşımaya devam edeceğiz. Sibel ve Seda’yı da sizin elinizden alacağız."

(HABER MERKEZİ)