İzmir'de kadınlar, çocuk istismarını protesto etti

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik saldırıları, çocuk istismarını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü'nün (KBG) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, TJA'lı kadınlara yönelik operasyon ve son dönemde kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik artan saldırılara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Konak İskele önünde bir araya gelen kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz size cevap veriyoruz” yazılı pankart açarak, “Biji berxwedana jinan”, “Jin jiyan azadi”, “Nefrete inat yaşasın hayat” ve “Çocuk istismarını aklatmayacağız” sloganları attı. Kadınlar yaptıkları açıklamada, 25 Kasım'da bir kere daha Taksim'den Amed'e, İzmir'den Mersin'e kadınların karanlığa teslim olmayacağını ve direnişi büyüteceğini gösterdiğini belirtti.

'ADINA İTİRAFÇI DEDİKLERİ İFTİRACILARIN ASILSIZ İDDİALARIYLA TUTUKLANDILAR'

"Kadınların kuşandığı bu kararlılığın AKP-MHP faşist iktidarını korkuttuğu" ifade edilen açıklamada, kadınlara, kadın hareketine ve kazanımlarına aralıksız saldırıldığı belirtildi. Açıklamada , “En son örneğini TJA üyesi mücadele arkadaşlarımıza yönelen operasyonda gördüğümüz gibi bir yandan gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla erkek-devlet şiddetini büyütüyor bir yandan da erkek şiddetini destekliyorlar.  İşte 14 ilde terör estirerek aldıkları ve tutukladıkları mücadele arkadaşlarımız için bir kere daha buradayız. Arkadaşlarımız Ankara TEM şubenin günler süren işkencesine maruz bırakıldı, saatlerce ters kelepçe ile bekletildi, görüşme adı altında itibasızlaştırılmaya çalışıldı ve tüm bunların sonucunda düzmece iddianamelerle, birkaç adına itirafçı dedikleri iftiracıların asılsız iddialarıyla tutuklandılar. Bu saldırıya cevabımız net; susmuyoruz, korkmuyoruz ve itaat Etmiyoruz” denildi.

'ÇOCUK İSTİSMARININ TAKİPÇİSİYİZ'

Hapishanelerin tabutluğa çevrilmeye çalışıldığı günlerden geçildiği ve yüzlerce hasta tutuklunun tedavi hakkı engellenerek öldürülmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde 30 yıllık tutsaklığının ardından tahliye olan Şadiye Manap daha cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı ve ardından hızlıca düzmece sebeplerle bir kere daha tutuklandı. İşte bunun adı korkudan başka bir şey değil. Kadınlar hapishanelerde, iş yerlerinde, evde ve sokakta direnmeye devam edecek. Korkunuz haklı bir korku! Biz kadınlar erkek egemenliğini yıkana kadar ne yaparsanız yapın durmayacağız" ifadeleri kullanıldı. Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan istismar olayına da değinilen açıklamada, "6 yaşında bir çocuğu evlendirmekle gündeme gelen Hiranur Vakfı'nı da türevlerini de yok edene, çocuklara güvenli, yaşanabilir bir alan yaratana kadar bu meselenin de takipçisi olacağımızı bir kere daha dile getiriyoruz" denildi.

LGBTİ+'lara yönelik artan nefret saldırılarına da dikkat çekilen açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Memleketin dört bir yanında nefret mitinglerinin önünü açarak nefreti körüklüyor. LGBTİ+lara yönelik nefret büyüdükçe arkadaşlarımızın güvenli alanları tek tek yıkılmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz hafta İzmir'de trans kadın bir müzisyen arkadaşımız tam da bu nefret politikaları sonucu transfobik saldırıya uğradı ve ağır darbeler aldı. Bir kere daha söylemek istiyoruz; alışın! LGBTİ+'lar, var ve var olmaya devam edecek. Bizi bu saldırılarla kuşattıkları karanlığa hapsedemeyecekler. Erkek egemenliği yıkmak için mücadele de kararlıyız. İran'da başlayan ve devam eden direnişten güç alıyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz. İran'da Türkiye'ye ve tüm dünyaya direnişi büyüteceğiz ve mutlaka kazanacağız.” (DUVAR)