İzmir'de kadın düşmanı siyasete karşı 'mor yaşam zinciri'

İkinci tur cumhurbaşkanı seçimine kısa bir süre kala kadın düşmanı siyasete karşı İzmir'de bir araya gelen kadınlar "mor yaşam zinciri" oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Kampüs Cadıları, İzmir'de "mor yaşam zinciri" eylemi düzenledi. Karşıyaka Çarşı girişinde bir araya gelen kadınlar, katledilen kadınların fotoğrafları ile zincir oluşturdu. Ardından yürüyüşe geçen kadınlar sık sık "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "AKP'den hesabı kadınlar soracak" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklama yapan Zilan Kubat, 14 Mayıs seçimlerinde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekerek, “Tüm hilelere rağmen Erdoğan’ın yüzde 49,5 oy olarak ilk turda galip olamaması AKP iktidarının kaybettiği gücü gösteriyor. 22 yılda hayatlarımızın her anını denetleyen, halkı yoksullaştıran, düşünce ve ifade özgürlüğüne ket vuran, binlerce insanı haksız yere tutuklayan, kadın katillerini, tecavüzcüleri ödüllendiren bir iktidar gerçekliğinden söz ediyoruz” dedi.

Kubat, şöyle devam etti: “Örgütlü kadın düşmanlığının, gericiliğin karşısında mücadelemizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Bizlere dayatılan geleceksizliğe, yoksulluğa genç kadınlar olarak cevabımız mücadele etmek olacak. Buradan tekrar tüm kadınlara sesleniyoruz. Bize yaşamı dar eden bu karanlık faşist iktidar yenilmez değil. Sen de aramıza katıl, kadın düşmanlarına, Erdoğan’a oy yok çağrısını birlikte büyütelim. (DUVAR)