İzmir'de gözaltına alınan gazetecilerin ifadelerinin alınması bekleniyor

İzmir’de aralarında Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu’nun da bulunduğu 6 gazeteci ters kelepçe ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler "terör örgütü üyeliği" ile suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney, JINNEWS muhabiri Melike Aydın ve DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut İzmir’deki evlerinden gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gazetecilere İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nde İHD’li Avukat Nehir Bilece, MLSA avukatlarından Muhammed Ünsal ve ÖHD İzmir şubesi avukatları eşlik ediyor. Avukat Muhammed Ünsal, gözaltına alınan 6 gazetecinin durumlarının iyi olduğunu ancak gözaltına işlemi sırasında ters kelepçe uygulandığı bilgisini verdi.

Ayrıca gazetecilerin evdeki aramalar sırasında hepsinin dijital materyallerine el konulduğunu kaydetti. “Terör Örgütü üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin bugün ifadelerinin alınması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler izmir gazeteci