İzmir'de 'Boğaziçi' davası: Beraat talebi reddedildi, adli kontrol tedbiri kaldırıldı

İzmir'deki Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 7 kişinin ilk duruşması görüldü. Beraat talebini reddeden mahkeme, adli kontrol tedbirini kaldırarak davayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de 5 Şubat günü Alsancak'ta gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi protestolarında 26 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 7 kişi hakkında “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” ve "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme ve Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bugün Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 27'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada sanıklar ile avukatları hazır bulurken, kimlik tespiti yapıldı. Duruşmada dosyanın kalabalık olması nedeniyle sanıkların ifadesinin bir sonraki celsede alınacağı belirtilirken, sanıklar haklarında verilen adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Sanık avukatları da eylemde gözaltına diğer 19 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini belirterek, aynı eyleme katılmaları nedeniyle yargılanan 7 kişi için derhal beraat kararı verilmesi koşullarının oluştuğunu ifade etti.

Dosyadaki delillerin hukuka uygun olmadığını belirten avukatlar derhal beraat kararı verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise de müvekkilleri hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

ADLİ KONTROL TEDBİRİ KALDIRILDI

İddia makamı ise derhal beraat kararı talebinin reddini, sanıklar hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıklar hakkında imza atmak suretiyle uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmederek davayı 13 Ocak 2022 tarihine erteledi. (DUVAR)