İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması yarın başlıyor

13 Kasım'a kadar sürecek İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması'nda 18 Akdeniz ülkesinden 34 film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Institut français, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliğinde gerçekleştirdiği İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması üçüncü yılını kutluyor. Direktörlüğünü Vecdi Sayar’ın üstlendiği festivalde gösterimlere İzmir Sanat, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yapıyor.

Buluşma kapsamında Henri Langlois İzmir Onur Ödülü, yönetmen Costa-Gavras'a verilecek. Gavras Ölümsüz (Z, 1969), Sıkıyönetim (État de siège, 1972), Cennet Batıda (Eden à l’Ouest, 2009) ve Odadaki Yetişkinler (Adults in the Room, 2019) filmleriyle festivalde yer alacak. 

Festival çerçevesinde 13 Kasım'da, Fransız Sinemateki'nin kurucusu Henri Langlois anısına 'Henri Langlois ve Sinemanın Belleği Sempozyumu' İzmir Sanat'ta gerçekleştirilecek.

3. İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması Sergisi ise 7-30 Kasım tarihleri arasında İzmir Sanat’ta ziyaret edilebilecek. Fransız Sinematek'i kurucusu Henri Langlois, Fransız Sinematek Yöneticisi Costa-Gavras ve Türk Sinemateki Kurucu Yöneticisi Onat Kutlar'ı da anlatan kolajların yanı sıra, festivalde gösterilecek filmlerin afişlerinden yer alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)