İzmir Tabip Odası: Aile hekimleri yönetmeliği iptal edilmeli

İzmir Tabip Odası, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin mantık ve insaf dışı uygulamalar barındırdığını ifade ederek, dava açma hazırlığında olduklarını açıkladı.

İzmir Tabip Odası, konuyla ilgili basın toplantısını Orhan Süren Konferans Salonu'nda düzenledi
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Tabip Odası, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Orhan Süren Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı konuşan Tabip Odası Sekreteri Nuri Yüksel, söz konusu yönetmelikle birlikte aile hekimlerinin görevleri ile ilgili sosyal medya paylaşımları yapması veya demeç vermesi durumunda 50 ihtar puanı alacağını belirtti.

Bu durumun iki kez tekrarladığında ise sözleşmesinin feshedileceğini belirten Yüksel, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yüksel, "Halkın sağlığını tehdit eden durumları gizlemeye çalışan ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bu zihniyeti reddediyoruz” dedi.

‘MANTIK VE İNSAF DIŞI BİR UYGULAMA’

Yönetmelikle birlikte aile sağlığı merkezi çalışanlarının ihtar puanı cetveline göre verilen keyfi cezalarla yönetilmeye çalışıldığını söyleyen Yüksel, "Ne yazık ki, Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu sağlık hizmetlerinin yönetiminden anladığı budur. 30 Haziran 2021 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği bu anlayışın bir ürünüdür” ifadelerini kullandı. Kişilerin aile hekimleri hakkında suçlamalarda bulunması ve bu durumun iki kez yaşanması durumunda sözleşme fesihlerinin gerçekleşebilecek olmasının büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Yüksel, bu mantık ve insaf dışı uygulamayı kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ'

Ayrıca yeni çıkan yönetmelikle cezaevinde çalışan aile hekimlerinin gider ödemelerinin yüzde 80 düşürülerek, ellerine geçen ücretin azaltıldığını belirten Yüksel, zor şartlarda çalışan aile hekimlerinin bu şekilde cezalandırılmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Yüksel'in ardından konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı ise,  bu yanlıştan dönülerek yönetmelikten vazgeçilmemesi halinde gerekli hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat Kara da yönetmeliğin iptali için dava açma hazırlığında olduklarını ve önümüzdeki haftalarda dava açacaklarını kaydetti. (DUVAR)