İzmir Mutfak Kültürü Derneği'nden etkinlik: Gastronomi dünyasında kadın eli

İzmir Mutfak Kültürü Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel söyleşilerin ve müzik dinletisinin de yer aldığı "İzmir Gastronomi Dünyasında Kadın Eli '' etkinliği düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Mutfak Kültürü Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "İzmir Gastronomi Dünyasında Kadın Eli'' etkinliği düzenleyecek. 6 Mart pazar günü Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde düzenlenecek etkinlikte Berna Ergin sunumuyla yer alacak.

"7 Kadın 7 Lezzet " belgesel gösteriminin yapılacağı etkinlikte, Matin Rezakhah ilham başarı hikâyesini anlatacak. Etkinlikte ayrıca “Gastronomide öncü kadınlar” ödül töreni kapsamında İzmir Mutfağı'na katkılarından dolayı Neptün Soyer, Güler Köstem, Ayşen Nazlı, Hatice Mercan, Selma Ay, Aslı Gültekin, İpek Yatmaz ve Sibel Sezgin'e ödül verilecek. Ödül töreninden sonra ise profesyonel yaşam koçu Ayşe Ayten "İçinizdeki Tanrıçayı Keşfedin" adlı bir söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca Grup Dost Yürek "Mutfaktaki Sesler" adıyla özel bir müzik dinletisi ve ritm gösterisi sunacak.

Yine etkinlik kapsamında, Nurhayat Akın Talay 'Güzelbahçe Yemekleri', Bahriye İplikçi 'Annemin Ot Sepeti', Derya Manav 'Turkish Vegan Mutfak' kitaplarını imzalayacak.

.

'ZEYTİNE YÖNELİK TALANA DİKKAT ÇEKMEK  İSTEDİK'

İzmir Mutfak Kültürü Derneği'nin kurucu Başkanı Sibel Önbaş, Dünya Kadınlar Günü'nde gastronomi odağında özel bir etkinlik yaparak, kadınların gastronomi alanındaki başarılarını onurlandırmak istediklerini belirtti. Öndaş, “Dünya Kadınlar Günü aslında bir kutlama günü değil. Biz orada bir kutlama yapmayacağız. Biz gastronomi alanında görev yapan, üreten kadınların başarılarını onurlandıracağız. Kadınların emeğine bir teşekkür etmek amacıyla bu organizasyonu planladık. Zeytinyağı Müzesi'nde yapılmasının nedeni ise zeytinlik alanlara yönelik son düzenleme. Zeytine yönelik talana dikkat çekmek istedik. Biz zeytin ağacının korunması noktasında da bir farkındalık yaratmak istiyoruz” diye konuştu.