İzmir Kadın Platformu: Kadınları gözaltı ve tutuklamalarla susturamazsınız

İzmir'de beş kadının tutuklanmasını protesto eden İzmir Kadın Platformu, "Yaşam üzerindeki eril tahakkümleri teşhir eden kadınları baskı, gözaltı ve tutuklamalarınızla susturamazsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir Kadın Platformu, geçtiğimiz hafta 5 kadının gizli ve açık tanık beyanları gerekçe gösterilerek tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" yazılı pankart taşıyan kadınlar, sık sık "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Jin, jiyan azadi" ve "Yaşasın kadın dayanışmamız" sloganları attı. Kadınlar adına açıklama yapan Gülsev Sağıroğlu, örgütlü kadın gücünün, kendi çıkarlarını zedeleyeceğini çok iyi bilen iktidar ve sermaye ikilisinin kadınların çabaları ve direnci karşısında boş durdurmadığını söyledi.

'KADINLARI GÖZALTI VE TUTUKLAMALARINIZLA DURDURAMAZSINIZ'

İzmir'de bir hafta içerisinde, SKM, ÖGK, TJA'lı kadınların da aralarında bulunduğu 11 kadının uydurma gizli tanık ifadeleriyle evlerine yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınarak tutuklandığını söyleyen Sağıroğlu, "Bir kez daha sesleniyoruz: Toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak ayakta kalmaya, yaşamaya, yaşatmaya çalışan, yaşam üzerindeki eril tahakkümleri teşhir eden kadınları baskı, gözaltı ve tutuklamalarınızla durduramazsınız, susturamazsınız" dedi.

Sağıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Depremin ilk gününden beri açlığa, yoksulluğa ve soğuğa terk edilen binlerce kadın, çocuk ve LGBTİ+’lar olarak yaşananların sorumlusunun kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Depremzede çocukların çeşitli cemaatlere 'koruma' adı altında verilmesinin; Ensar Vakfına bağlı yurtlarda yaşanan istismar vakalarından, Hiranur Vakfı olayına kadar yaşadığımız sayısız acı deneyimlere, yenilerinin eklenmesi demek olduğunu da üzülerek biliyoruz. Tüm bu zulümler ve erkçi zihniyetin uygulamaları karşısında biz kadınlar; eşit, özgür, doğayla uyum içinde bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Öldürmekle, tutuklamalarla, hapsederek eve kapatmaya çalıştığınız biz kadınlar ve LGBTİ+’lar olarak Mücadele ile edindiğimiz haklarımızdan; bizim için yaşamsal olan, İstanbul Sözleşmesinden vaz geçmeyeceğiz! Köhnemiş zihniyetin temsilcisi homofobik ve kadın düşmanı ittifaklara da sözümüz: 6284 Sayılı Kanunun tartışmaya açılmasını, önümüzdeki seçimler için pazarlık malzemesi yapılmasını asla kabul etmiyoruz." (DUVAR)