İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Katip Çelebi Üniversitesi'ne belgeli yanıt

Katip Çelebi Üniversitesi'nde öğrencilere yemek dağıtılmasına izin verilmemesiyle ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, resmi izin olmadığını söyleyen üniversiteye belgeyle yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Katip Çelebi Üniversitesi'nin "Kampüste öğrencilere ücretsiz yemek dağıtmak için izin almadılar" yönündeki açıklamasına belgeyle yanıt verdi. Belediye, paylaştığı belgede 10 Ekim 2022 tarihinde üniversiteden yemek dağıtımı için izin aldığını ifade etti.

Yemek araçlarının üniversite kampüsüne gerekçe gösterilmeksizin alınmadığı belirtilen açıklama şöyle:

"Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine sunulan yemek dağıtım hizmeti geçen yıl üniversitenin Çiğli Ana Yerleşkesi kütüphane bölgesinde yapılmasına karşın üniversite idaresinin bu yıl farklı bir tutum alarak öğrencilerin hizmetten yararlanmasına yönelik işbirliğine yanaşmadığını üzülerek ifade etmek durumundayız. 10 Ekim 2022 tarihinde izin talebini içeren resmi yazımız üniversiteye ulaştırılmasına rağmen yemek dağıtımına giden araçlarımız güvenlik görevlileri tarafından üniversite kampüsüne gerekçe gösterilmeksizin alınmamıştır. Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Barış Karcı imzası ile üniversiteye iletilen resmi yazıya 11 gündür yanıt verilmemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlerimizin bu zorlu ekonomik koşullarda ücretsiz sıcak yemek hizmetinden mahrum kalmaması için dağıtım araçlarını kampüs alanı dışında konuşlandırarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Katip Çelebi Üniversitesi yönetiminin izin talebimizi işleme alarak gerekli kolaylığı sağlaması halinde, öğrencilerimiz geçen yıl olduğu gibi yemek dağıtımlarından daha sağlıklı koşullarda faydalanabilecektir. Konunun farklı alanlara çekilerek gereksiz tartışmalara zemin yaratılmasının tek beklentisi yemek hizmeti olan öğrencilerimiz adına bir fayda sağlamayacağı açıktır."

Ne olmuştu?

Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, İzmir Büyükşehir'in üniversite öğrencilere ücretsiz yemek hizmetine kapıları kapatmıştı. Kampüse giremeyen belediye görevlileri üniversite kapısı önünde yemek dağıtımını sürdürmüştü. Yüzlerce metre kuyruk oluşturup yemek alan öğrenciler, kaldırımda yemek yemişti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise rektör Saffet Köse'ye tepki göstererek "Öğrencileri kampüsün dışına atmış, makamından seyrediyor" demişti. Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Dağıtıma ilişkin olarak herhangi bir resmi izin talebi ya da bilgi üniversitemize ulaşmamıştır" denilmişti. (HABER MERKEZİ)