İzmir Büyükşehir Belediyesi yemek dağıtmak istedi, Katip Çelebi Üniversitesi engelledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine, hafta içi kampüste ücretsiz yemek hizmetine Katip Çelebi Üniversitesi yönetiminden izin çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek hizmetine kapıları kapattı. Kampüs içine girmelerine izin verilmeyen belediye ekipleri, üniversite kapısı önünde yemek dağıttı. Kuyrukta bekleyip yemek alan öğrenciler, yemeklerini sokakta yedi.

'REKTÖR SAFFET KÖSE NİYE YASAKLADI, BİLMİYORUZ'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise dün yemek dağıtımının yapıldığı Katip Çelebi Üniversitesi'nin Çiğli'deki ana kampüsü önünde konuştu. Üniversite rektörü Saffet Köse'ye tepki gösteren Sertel şöyle konuştu:

"Kaldırımlarda, araba lastiklerinin üzerinde, tozun toprağın içerisinde çocuklar yemek yemek zorunda kalıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütün üniversitelerde sabahları öğrencilere çorba ve ekmek ikram ediyor. Akşamları da yemek ikram ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etmek lazım. Bütün üniversite öğrencilerine, yemek isteyen herkese Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla bu hizmeti görüyor. Diğer üniversitelerin hepsinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin araçları kampüsün içerisine giriyor ve yemeği orada dağıtıyor. Üniversite öğrencileri de yemeği alıyorlar, yemekhanede, banklarda, sıralarda ya da yemek yenilen yerlerde yiyorlar. Fakat Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Saffet Köse bu yıl itibarıyla üniversiteye girişi yasaklamış. Niye yasakladı bilmiyoruz. Bir sebep de söylemiyor. Geçen sene üniversite içerisinde yemek dağıtımı oluyordu ve öğrenciler rahat bir biçimde yemeklerini yiyordu. Şimdi öğrencileri kampüsün dışına atmış. Tozun toprağın içinde yemek yemelerini rektör makam odasından herhalde seyrediyor. Bu Katip Çelebi Üniversitesi'ne yakışmayan bir tablo."

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Medyada yer alan ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yemek dağıtımının üniversitemiz tarafından engellendiği’ iddialarına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ücretsiz yemek dağıtacağı haberi tarafımızca Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 09 Ekim 2022 tarihinde saat:17.48’de yaptığı paylaşım ile sosyal medya üzerinden öğrenilmiştir. Dağıtıma ilişkin olarak herhangi bir resmi izin talebi ya da bilgi üniversitemize ulaşmamıştır. 10 Ekim Pazartesi günü merkez kampüsümüze gönderilen araçlar da giriş izinleri olmadığı için kampüs içerisine alınmamıştır. Kamu görevini yerine getiren iki kurum arasında devletin ilkeleri kapsamında işlemesi gereken izin sürecine ilişkin işleyiş belediye yetkililerine sözel olarak aktarılmış; talep için resmi yazı gönderilmesi gerektiği kendilerine iletilmiştir. Adı geçen tarihte tarafımıza resmi bir talep ulaşmamıştır. Sözlü görüşmelerimizde üniversitemizde ikinci öğretim bulunmadığı ve eğitim öğretimin saat:17.00’de sona erdiği, o saatten sonra dağıtıma ihtiyaç olmadığı, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Balatçık Mahallesi girişindeki Balatçık Kapı’da dağıtım yapılması halinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabileceği bilgisi yetkililere aktarılmıştır." (HABER MERKEZİ)