İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası, toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 5 bin 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve SODEMSEN ile Belediye-İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 No’lu şubeler arasındaki toplu i Sözleşmesi, törenle imzalandı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ, İZBETON, İZDOĞA ve İZSU’daki yaklaşık 5 bin 250 işçiyi ilgilendiren sözleşmenin imza törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul katıldı.

KILIÇDAROĞLU: SORUNU ÇÖZECEĞİZ, KARARLIYIM

Celal Atik Spor Salonu’nun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Örgütlü olduğunuz için güçlüsünüz. Bölünüp ayrışırsanız hakkınız aranmaz bu tuzağa düşmeyin. Yüz binler açlık sınırının altında gelir alıyor. TÜİK’in önüne giderken sadece işçinin hakkını değil dul ve yetimlerin, memurun, emeklinin hakkını savunmaya gittim. Sorunu çözeceğiz kararlıyım” dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başkan Tunç Soyer de “Bu sözleşmeler, birlikte başarımızdır. Yan yana, tek yürek olarak yol yürüdük, yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe toplu iş sözleşmesini yaptık. Ama asıl birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor” diye konuştu.

YURDAKUL: ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TOPLU SÖZLEŞME OLMAYACAK

"Yıllardan beri toplu sözleşme yapıyorum. Şunu görüyorum ki önümüzdeki yıllarda toplu sözleşme olmayacak" diyen Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul ise "Buna müsaade etmeyecekler. Öncelikle biz, işçiler emekçiler gidecek, kaçacak başka yerimiz yok. Biz örgütlü olacağız örgütlü hareket edeceğiz. Bizim derdimiz özgür bir ülke. Demokratik hakların özgürce kullanılabileceğiz adaletli bir ülke” ifadelerini kullandı.