İzmir Barosu'ndan Yargıtay'a tepki: Bu karar, demokrasiyi mahkeme aracılığıyla ortadan kaldırmaktır

İzmir Barosu, TİP milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebini reddeden Yargıtay'ı eleştirdi. Kararın Anayasa'ya aykırı olduğu belirtilen açıklamada, Atalay'ın serbest bırakılması istendi.

Cezaevinde bulunan avukat Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde Hatay Milletvekili seçilmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Barosu, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan ve Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen avukat Şerafettin Can Atalay'ın tahliye talebi reddeden Yargıtay'a tepki gösterdi.

"Hiçbir makam, halk iradesinin üstünde değildir!" başlıklı açıklamada, "Bu karar, demokrasiyi ve milletin iradesini mahkeme aracılığıyla ortadan kaldırmak anlamına gelmektedir. Türk milleti adına karar verdiğini söyleyen Mahkemeye Hatay'da oy vererek Av. Ş. Can Atalay'ı meclise gönderen iradenin 'millet iradesi' olduğunu, Hatay'da oy veren yurttaşların da 'millet' olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Atalay'ın serbest bırakılması istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mahkemenin kararı ile gerekçesinde yer verdiği 'egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu' şeklindeki Anayasa hükmünün asla bağdaşmayacağı, kararın bu haliyle Anayasa'yı da ihlal ettiği bilinmelidir. Karar, bağımlı yargı aracılığıyla halk iradesinin gaspı anlamına gelmektedir. Av. Ş. Can Atalay, milletin iradesi ile seçilmiş ve Millet Meclisinde temsilcisi olması istenmiştir. Hiçbir makam, halk iradesinin üstünde değildir! Av. Ş. Can Atalay, derhal serbest bırakılmalıdır." (HABER MERKEZİ)