İzmir Barosu: Mesleğimize yönelen şiddet sarmalına boyun eğmeyeceğiz

5 Nisan Avukatlar Günü'nde avukatların yaşadığı zorluklara dikkat çeken İzmir Barosu, "Bağımsız ve tarafsız bir yargı için, özgürlük, demokrasi, adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İzmir Adliyesi'nde basın açıklaması düzenledi. Adliye içerisinde düzenlenen açıklamaya çok sayıda avukat katıldı.

Avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Anayasa'nın 2'inci Maddesi'nde tanımı yapılan ‘laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının yerle bir edildiği bir düzende görev yaptıklarını söyledi.

'BUGÜNE DEK BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ OLUMSUZLUKLARLA NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ'

Avukatların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Yılmaz, "Mesleğimizi yaparken, duruşma salonlarından yaka paça dışarıya çıkarılıyoruz, tehdit ediliyoruz, adliyelerde, haciz mahallerinde saldırıya uğruyoruz, öldürülüyoruz. Ülkemiz ekonomisinde bugüne dek benzeri görülmemiş olumsuzluklar, avukatın iş alanlarının daraltılmasıyla birleştiğinde ayakta kalmakta, nefes almakta zorlanıyoruz. Özellikle genç meslektaşlarımız, ekonomik düzenin yarattığı zorluklarla karşı karşıya geldiğinde, mutsuzluğun ve umutsuzluğun sürüklediği bir zeminde var olma savaşı veriyor" dedi.

'HAK ETTİĞİMİZ KOŞULLARDA YAŞAMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde 'Yargıda Yeni Düzenlemeler' adıyla Meclis'te kabul edilen ve yürürlüğe giren yeni yasa hükümleri ve ‘Yargı Reformu’ olarak sunulup yasalaşan tüm düzenlemelerde avukatların güçsüzleşmesi, baroların etkisinin azaltılmasının amaçlandığını söyledi. Yılmaz, "Çoklu Baro ve Türkiye Barolar Birliği’nde hakkaniyete aykırı temsil düzenlemelerinin bir devamı olan bu yasanın amacı, avukatı, baroları daha da itibarsızlaştırmak, daha da güçsüzleştirmektir” ifadelerini kullandı.

İzmir Barosu olarak, avukatın gereksiz görülmediği, savunmanın yok sayılmadığı bir yargı düzeni istediklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Hak ettiğimiz koşullarda yaşamak ve mesleğimizi sürdürmek için, bağımsız ve tarafsız bir yargı için, özgürlük, demokrasi, adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz. Artık yeter. Mesleğimize yönelen ekonomik ve fiziksel şiddet sarmalına boyun eğmeyeceğiz. Sesimizi duyurmak ve gücümüzü göstermek için her alanda var olduk, var olacağız! Bu kararlılıkla tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.” Açıklamanın ardından İzmir Adliyesi Baro Birimi'nde kokteyl düzenlendi. (DUVAR)