İzmir Barosu: Deniz Poyraz davasındaki anlayışın karşısında olacağız

Deniz Poyraz davasında yaşananlara ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu, “Avukata olan düşmanlıkları ayyuka çıkmış bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olacağız” dedi.

Deniz Poyaz davasında, avukatlara su ve biber gazı ile saldırıldı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, Deniz Poyraz davasına katılmak isteyen avukatlara yönelik jandarma müdahalesi ve davada yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Duruşmaya katılmak üzere, cezaevine giden avukatların yetki belgeleri olmasına rağmen vekaletnameleri olmadığı gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadığının belirtildiği açıklamada avukatlara olan düşmanlığın ayyuka çıktığı vurgulandı.

'AVUKATLARA SALDIRILDI'

Açıklama şunlar denildi: “Mahkeme başkanının talimatıyla duruşma salonuna avukatların alınmasını önlemek için duruşma salonunun önünde jandarma tarafından barikatlar kurulmuştur. Duruşmaya girmek isteyen avukatlara biber gazı ve tazyikli su sıkılmıştır. Avukatların duruşmaya girmesinin sağlanması için görüşme yapmak isteyen baro başkanımız avukat Özkan Yücel’e izin verilmemiş, Yücel’in mahkeme heyeti ile görüşmesi engellenmiştir. Yücel’e yakın mesafeden biber gazı sıkılmış ve darp edilmiştir. Bilinsin ki, savunmanın onurlu temsilcisi olan biz avukatlar; yasakçı zihniyetlerin, avukata olan düşmanlıkları ayyuka çıkmış bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olacağız.”

‘BİR GÜN ELBET YARGILANACAKLAR’

Avukata duruşma salonunu kapatanlarla ve şiddet uygulayanlarla hesaplaşılacağının vurgulandığı açıklamada, “Giydikleri postal ya da cübbe fark etmeksizin iktidarın kuklası olan, zihinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış bu kişiler, bir gün elbet yargılanacaktır. İşte o gün avukata yönelik şiddetin en ufak parçası olan jandarma, infaz koruma görevlisi ya da hakim fark etmeksizin hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağız. Avukata duruşma salonunu kapatan faşizmin kolcuları da faşizm gibi tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır” ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)