Deniz Poyraz davasında adliyeye tüfekle giden şüpheli için 'akıl sağlığı' raporu istendi

İzmir Adliyesi'ne pompalı tüfekle girmek isteyince gözaltına alınan M.Ö, savcının talebiyle 'akıl sağlığı'nın tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Poyraz’ın HDP İzmir İl Binası'nda katledilişine ilişkin davanın görüldüğü İzmir Adliyesi'ne dün tüfekle giderek saldırı girişiminde bulunan şüpheli akıl sağlığının tespiti için hastaneye sevk edildi.  

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin davanın dün, 4'üncü duruşması görülürken, elinde uzun namlulu silah bulunan bir kişi İzmir Adliyesi önüne geldi. Silahla binaya girmek isteyen şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu sırada polisle burada bekleyenler arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında polis, bir kişiye yumruk attı. 

DHA'nın haberine göre şüphelinin 42 yaşındaki M.Ö. olduğu, sabah erken saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak eski eşi çocukları kendisine göstermediği için adliye önünde intihar edeceğini söylediği öne sürüldü. M.Ö'nün, ilk ifadesinde ise 'boşandığı eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını polislerin engellediğini' söylediği belirtildi. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.Ö, savcının talebiyle akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. (HABER MERKEZİ)