‘İyiliğe Bir İlmek-Oyuncak Kumbarası’ projesi bir yaşında

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 6 Şubat depremlerinin ardından başlattığı ‘İyiliğe Bir İlmek-Oyuncak Kumbarası’ projesi 1 yaşında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Dostu Markalar Platformu’nun hayata geçirdiği projelerden biri olan, 6 Şubat depremlerinden sonra bölgedeki kadın ve çocuklar odağında tasarladığı ve ‘Kadınlara Umut, Çocuklara Mutluluk’ mottosuyla yola çıktığı ‘İyiliğe Bir İlmek Projesi’, İskenderun ve Belen’de oluşturulan atölyelerle kadınlara istihdam sağlamaya devam ediyor.

Projenin birinci yılı kapsamında 22 – 23 Nisan’da projeye katkı veren iş insanları Hatay’da kadınlar ve çocuklarla bir araya gelecek. Proje gönüllüleri ve destekçileri ilk olarak 22 Nisan’da Belen’de Hataylı kadınlarla bir araya gelecek, ardından bölgede amigurumi oyuncakların dağıtımını gerçekleştirecek.

Kadın Dostu Markalar Platformu, 8 Mart 2023’te küçük bir oyuncak kumbarası fikri ile deprem bölgesindeki çocuklara gülümseme ve kadınlara umut olmak için başlattığı projede, ülke genelinde "Amigurumi" oyuncak üreten kadınların da üretimini desteklemek amacıyla “İyiliğe Bir İlmek” Projesi’nin ilk etabını hayata geçirdi.

İyiliğe Bir İlmek Projesi kapsamında İskenderun ve Belen’de yaklaşık 120 kadının üretimine katıldığı atölyelerde 1 yıldır kurumsal markalar için özel gün hediyelikleri ve promosyon tekstil ihtiyaçları karşılanıyor.