İYİ Parti'ye 3 bin 379 aday başvurdu, 18 ilde temayül yoklaması yapılacak

İYİ Parti İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 il ve 26 seçim çevresinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yapacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti il başkanlarına gönderilen, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat imzalı genelgede 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik temayül yoklaması yapılacağı belirtildi.

Genelgede temayül yoklaması yapılacak 18 il şöyle sıralandı:

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın bütün seçim bölgeleri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgeleri.

'ÜYE TABANLI TEMAYÜL YOKLAMASI ŞEKLİNDE ÖN SEÇİM'

Bu illerde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacağı ifade edilen genelgede, “Parti üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır” denildi.

CİNSİYET KOTASI UYGULANACAK

Genelgede, bütün oy verme merkezlerine genel merkezden gözlemci görevlendirileceği, aday adaylarının isimlerinin yer aldığı oy pusulalarının hazırlanması gerektiği, sonuçlar üzerinden cinsiyet kotası uygulanacağı, ön seçim sonuçlarına göre listeye giren aday adaylarının kurulacak komisyonca mülakata tabi tutulacağı ve 7 Nisan’da da nihai listelerin İYİ Parti Genel Başkanlığına teslim edileceği ifade edildi.

İYİ PARTİ’YE 3 BİN 379 ADAYLIK BAŞVURUSU

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aday adaylığı başvurularının sona erdiğini duyurdu ve 3 bin 379 geçerli başvurunun kabul edildiğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)