İYİ Parti'nin hakkında disiplin süreci başlattığı Ensarioğlu: Bu vatan için ter dökmeyenler bana laf söyleyemez

Şeyh Said ile ilgili açıklaması nedeniyle İYİ Parti tarafından hakkında disiplin süreci başlatılan İstanbul Milletvekili Ensarioğlu "Kimse beni bölücü ve vatan hainliği ile itham edemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'daki bir bulvara Şeyh Sait'in adının verilmesi kararına ilişkin yaptığı "bölgemizin en önemli değerlerinden" açıklaması nedeniyle İYİ Parti tarafından hakkında disiplin süreci başlatılan İstanbul Milletvekili M. Salim Ensarioğlu, "Kimse beni bölücü ve vatan hainliği ile itham edemez" dedi. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, M. Salim Ensarioğlu’nun açıklamasına ilişkin "Milli Mücadelenin ruhuna ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesinin ortaya koyduğu tarihi ve milli gerçeklere aykırı paylaşımını reddediyoruz. Böyle bir anlayışın partimizle hiç bir ilişkisi yoktur ve bundan sonra da olamayacaktır. Söz konusu paylaşımla alakalı, genel başkanımızın talimatlarıyla, gereken disiplin süreci ivedilikle başlatılmıştır" demişti. 

Ensarioğlu sosyal medya hesabından "Kimse beni bölücü ve vatan hainliği ile itham edemez. Çanakkale’de ve Erzurum da ailemden şehitler varken, yaşamım boyunca şiddete ve bölücülüğe karşı duruşum ortadayken bu vatan ve ülke için ter dökmeyenler, bana laf söyleyecek en son kişilerdir ve red ediyorum. Tüm mücadelem bu ülkenin kardeşçe yaşaması içindir" notuyla videolu bir açıklama yaptı. 

'SAYIN GENEL BAŞKANIMLA BEN KONUŞURUM'

Ensarioğlu açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı: "Sayın genel başkanımla ben konuşurum. Sayın genel başkanım benim kasti bir konuşma yapmayacağımı, vatanıma, milletime, devletime karşı bir şeyimin olmayacağını çok iyi bilir. Türkiye Cumhuriyeti de bunu iyi bilir. Ben hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım ama OHAL'de insanlar idam edilmiş, o günün şartlarına bir şey demiyorum. Ama sonradan ailelere cenazesinin verilmemesi, iade-i itibarın teslim edilmemesi bana ters geliyor. Ben ayrımcılık yapmadım. Bu ülke ne kadar Türklerinse o kadar da Kürtlerindir. Bunu bir parti meselesi, bir ayrımcılık gibi görülmesine ben üzülürüm. Bölücülüğün şiddetin bu millete zarar vereceğini düşünüyorum. İkisine de karşıyım." (HABER MERKEZİ)