İYİ Partili Yüksel: İktidarın yalanları ve zamları bitmiyor

İYİ Parti Ankara’da zamlara karşı eylem yaptı. İYİ Partili Ünzile Yüksel, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi, “O temmuz da bitti” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Ulus’ta bulunan Zafer Anıtı önünde son dönemde yapılan zamlara karşı açıklama yaptı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Temmuz’dan sonra bakın neler olacak. Ekonomimiz nasıl şaha kalkacak” şeklindeki sözlerini hatırlatan Yüksel, “İşte o temmuz da bitti. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor; biri iktidarın yalanları diğeri de insafsızca yaptığı zamlar” dedi.

‘PATATES SOĞAN LÜKS HALE GELDİ’

Yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle ebeveynlerin çocuklarının beslenme çantasına yemek koyamadığını ifade eden İYİ Partili Yüksel, “Beka naralarıyla yeri göğü inleten ama asıl dertleri kendi şahsi politik bekaları olanlara sesleniyorum” diyen Yüksel, “Esas beka çocuklarımızın beslenmesidir, eğitimidir. Sizin çocuklarınız lüks restoranlarda yiyip içerken, yıllığı 500 bin liralık özel okullara giderken, milletin evlatlarına patates soğan lüks hale geldi" dedi.

İktidarın ekonomi alanında attığı adımlara da tepki gösteren Yüksel, "Dünyayı yönetiyoruz masallarıyla ekranlarda boy gösteriyordunuz. Şimdi birkaç milyar dolar için dün katil dediğiniz Suud prensinin ayağına gittiniz. Darbenin arkasındaki güç dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri şeyhinin önünde kırk takla attınız. İçişleri eski bakanınız sahnede böğürürcesine bağırıyordu: “Temmuz’dan sonra bakın neler olacak. Nasıl ekonomimiz şaha kalkacak” diyordu. İşte o temmuz da bitti. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor; biri iktidarın yalanları diğeri de insafsızca yaptığı zamlar” ifadelerini kullandı. (DUVAR)