İYİ Partili Örs taburcu edildi: 'Meclis'i yumruk atma yeri görüyor'

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık tarafından saldırıya uğrayarak yoğun bakıma kaldırılan İYİ Partili Hüseyin Örs, taburcu edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık tarafından TBMM Genel Kurulu'nda saldırıya uğrayarak kalp ritmi bozulan ve yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs taburcu edildi.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Örs, Meclis'te istenmeyen bir olay neticesinde hastaneye kaldırıldığını ve yapılan tetkikler sonucu taburcu edilmesine karar verildiğini söyledi.

Kontrollerinin devam edeceğini belirten Örs, başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür etti.

Örs, "Sıkıntılı bir dönem geçirdik. Hayati tehlikeyle ilk gece buraya geldiğimde sağ olsunlar doktorlar müdahale ettiler. Şu anda iyiyim, sağlığım iyi" dedi.

Bu arada Örs, Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada yaşananlarla ilgili "Meclis’i yumruk atma yeri görüyor. Biz milletin derdine çare bulma yeri diye görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'SOSYOLOJİK BİR HADİSE O'

Örs, Işık'ın aniden darbelerine maruz kaldığını belirterek yaşananları daha sonra televizyondan izlediğini söyledi. Görüntüleri izleyince ne hissettiği ile ilgili Örs, şunları söyledi: "Üzüldüm. İnsani ilişkileri iyi olan bir arkadaşınızım. Meclis’te de öyleyim. Böyle bir şeyin içerisinde, yumruk yiyen olsam dahi konu olmaktan üzgünüm. Ama şu var; biz Meclis’te konuşuyoruz. 250’den fazla konuşma yapmışım. Neyi konuşmuşum? Trabzon’u, yöreyi, çevre sorunlarını, fındığı ve çayı konuşmuşum, önerge vermişim. Ve hep yapıcı eleştirilerde bulunmuşum. Benim yapım öyle. Bu arkadaş üç defa konuşmuş. Meclis’i yumruk atma yeri görüyor. Biz milletin derdine çare bulma yeri diye görüyoruz."

Ebubekir Sofuoğlu'nun, Işık’a "Eline sağlık" demesiyle ilgili Örs, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir vaka o adam. AKP döneminde bir akademisyenin ifadesine bak. Nasıl yetiştiğine, nereden geldiğine bakılmalı. Öyle bir kafa yapısı olabilir mi? Sosyolojik bir hadise o aslında. Akademisyenmiş. Ona şaşırıyorum. Beni tanımaz, bilmez. Onun konuşması beni daha üzdü. Böyle bir şey olur mu! Kendim de akademisyenim. Bir akademisyen böyle bir şey diyebilir mi ya! Böyle bir mantalite olabilir mi? Buna öğrenci ve sınıf teslim ediyoruz. Tez yaptırıyoruz. Olacak şey değil." (HABER MERKEZİ)