İYİ Parti’den TÜİK’e Pinokyo maketi ile protesto

İYİ Parti Bursa teşkilatı, enflasyon verilerinin TÜİK tarafından çarpıtıldığını belirterek kurum binası önünde eylem yaptı. Partililer, TÜİK'i Pinokyo'ya benzetti.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) binası önünde, kurum verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek protesto düzenledi. Eylemde TÜİK, Pinokyo’ya benzetildi.

TÜİK, ekim ayı enflasyon verilerini aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 olarak açıklamıştı. Ancak bir süredir TÜİK’in verilerine hem kamuoyundan hem de siyasi partilerden tepkiler geliyordu.

‘MASALLARDAN DAHA KOMİK DURUMDALAR’

TÜİK önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, TÜİK’i 'yalancılıkla' suçlayarak Pinokyo’ya benzetti. Yalan söyledikçe burnu uzayan masal kahramanı Pinokyo maketini, İYİ Partililer ile birlikte TÜİK’in kapısına bırakan Türkoğlu, “Öyle acınacak durumdalar ki, masallardakinden daha komik durumlara düştüklerinin bile farkında değiller” dedi.

TÜİK’in açıkladığı yıllık ekim ayı enflasyon rakamlarının; çarşıda, pazarda, manavda, markette olan gerçek rakamların yarısına bile tekabül etmediğini vurgulayan Türkoğlu, TÜİK’in 'komedi filmi çektiğini' belirtti.

‘SEN DE TARİHE GEÇECEKSİN TÜİK’

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) atıfla konuşmasını sürdüren Türkoğlu, ENAG’ın açıkladığı verilerle TÜİK’i kıyasladı ve aradaki farka değindi. “ENAG verilerini kenara bırakalım” diyen Türkoğlu, TÜİK’in yıllık yüzde 85.51’lik enflasyon oranının son 24 yılın zirvesi olduğunu vurguladı.

Türkoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sen de tarihe geçeceksin, haberin olsun TÜİK. O yalan söyledikçe, büyüyen burnunla birlikte tarihin o kapkara sayfalarına gömüleceksin. Vatandaş seni, milletin parasıyla milleti kandırıp aldatan, zavallı bir algı kurumu olarak tanıyıp belleyecek. Bunu böyle bilesin.” (DUVAR)