İYİ Parti'den Gültekin'e hashtagli tepki: #YalancısınLevent

İYİ Partililer, Levent Gültekin'in Meral Akşener'le ilgili iddialarına "#YalancısınLevent" hashtagiyle paylaşımlar yaparak tepki gösterdi. Gültekin'den yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti, "Meral hanım Kemal beyin adaylığını engellemek istemedi" diyen ve Akşener'in "Hasan Cengiz’den aldığınız 100 milyon dolarla ilgili ses kaydını yayınlama" tehdidi nedeniyle Altılı Masa'dan kalktığı iddiasını paylaşan Diken yazarı Levent Gültekin'le ilgili sosyal medya kampanyası başlattı.

İYİ Parti yöneticileri, milletvekilleri başta olmak üzere yüzlerce sosyal medya kullanıcısı "#YalancısınLevent"  hashtagiyle paylaşım yaptı. 

Paylaşımlardan bazıları şöyle: 

GÜLTEKİN'DEN YANIT: ŞİMDİYE KADAR İKTİDAR GİTMİŞ OLURDU...

Levent Gültekin ise X hesabından İYİ Partililerin kampanyasına tepki gösterdi: "İYİ Partililer bu akşam benim için yaptıkları muhalefeti, gösterdikleri birlikteliği iktidara karşı yapmış, liderlerine sergiledikleri bağlılığı ülke için göstermiş olsalardı şimdiye bu iktidar gitmiş olurdu."

Ne olmuştu?

Akşener'in Kılıçdaroğlu ile son toplantıya kadar adaylığa ilişkin herhangi bir konuşma yapmadığını iddia eden Levent Gültekin, "Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek istemedi" dedi. Gültekin ayrıca, Akşener'le yaptığı bir telefon görüşmesinde Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığına ilişkin kendisine söylediklerini de sordu.

Gültekin daha önce de Youtube kanalında dile getirdiği iddiaya ilişkin şunları söylemişti: “Kemal beyle ilgili yaptığım açıklamadan sonra ilginç bir mail aldım. Mailin içeriği şöyle: Bir kaynağım bana Meral Akşener’e 2 Mart’ta (Altılı Masa’dan 3 Mart’ta kalkmıştı) şifreli bir hesaptan gönderilmiş maili gönderdi. Aslında maili ciddiye almadım. Bir sürü uydurma olabilir. Bu mail doğrudur vs öyle bir şeye de girmiyorum. Hatta Meral Hanım’a soracağım. Böyle bir mail aldı mı?

Kaynağımın bana söylediği şu: Bu maili devlet içerisinden Kemal Bey’in adaylığı üzerinden kurgulanan oyunu bozmak isteyen ekip atıyor Meral Akşener’e.

Mail şöyle: Meral Hanım lütfen Kemal Bey’in adaylığını ile ilgili kurduğunuz oyunu bozun, aksi taktirde Hasan Cengiz’den aldığınız 100 milyon dolarla ilgili ses kaydını yayınlayacağım. Kaynağım bu tehdit nedeniyle Akşener’in Masa’dan kalktığı yorumunu yapıyor.

Hasan Cengiz kim diye baktım… Tayyip Bey’le, Devlet Bey’le fotoğrafları var. 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı kazanması lazım diyen, Türkiye Yüzyılı diyen, Avrasya Yerel Yönetimler Başkanı’ymış. Ben tanımıyordum.

Söz konusu mailde şöyle yazıyor: Bunu bir tehdit olarak algılamayın. Ancak Kılıçdaroğlu aday olursa Hasan Cengiz ile olan 100 milyon dolarlık para ilişkisini kanıtlayan ses kaydını sesi bozarak yayınlayacağım. Ses kayıt tarihi ile beraber ve size gönderdiğim bir önceki e postayı da ek yapacağım. Büyük bir tarihi hatanın eşiğindesiniz. Meral Hanım ya bu oyunu bozacak ya da milletimizin takdirine bırakacak." (HABER MERKEZİ)