İYİ Parti'den bir rant hikayesi: Başkan, damat ve dünür başrolde

İYİ Partili Hasanoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı ve akrabalarının yargı kararlarına rağmen "hileyle" imar planlarında değişiklik yaptığını ve 500 milyon TL'lik haksız kazanç elde ettiğini iddia etti.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı bugün DownTown projesinin önünde basın açıklaması yaptı.
Google Haberlere Abone ol

BURSA - İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı bugün DownTown projesinin bulunduğu Osmangazi ilçesinde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu okudu. Hasanoğlu, Yunuseli Havaalanı yakınındaki, Erdönmez ailesine ait alanda yaklaşık 47 bin metrekare alanda "kayınpeder, dünür ve damat üçgeninde rant" elde edildiğini iddia etti. Dr. Hasanoğlu, kayırmacılık sonucunda en az 500 milyon TL'lik haksız kazancın olduğunu ileri sürdü.

'İBRETLİK RANT HİKAYESİ'

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın dünürü. Dünürlük ilişkileri Erdönmez'in kardeşi Mustafa Erdönmez'in belediye başkanının damadı olmasından ileri geliyor. İlçe belediyesinde kurulan akrabalık ilişkileri üzerinden üçlünün haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. İYİ Partili Hasanoğlu yaptığı açıklamada akrabalık ilişkilerini eleştirdi. Hasanoğlu, yapılan ‘muvazaalı işlemle’ bakanlığa ve belediyelere aktarılması gereken her biri yüzde 25’lik gelir payından da kurtulduklarını söyledi.

Dr. Hasanoğlu açıklamasına DownTown projesindeki akraba kayırmacılığında adı geçenleri tanıtarak başladı: "Başrollerde, bu projenin arsa sahibi Erdönmez ailesi ve ailenin temsilcisi oğullardan biri olan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ile suyun başındaki kayınbaba, nam-ı diğer Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar var. Yardımcı oyuncular ve bu ibretlik rant hikayesinin işbirlikçileri, Osmangazi Belediye Meclisi’nin Cumhur İttifakı üyeleri. Konusu da Bursa’nın tam göbeğinde ‘heyula’ gibi yükselen gri beton yığını." DownTown projesinde yetkileri kötüye kullanmadan, kamu hakkına tecavüze kadar pek çok hukuksuzluğun olduğunu söyleyen Hasanoğlu, projede "vergi kaçırma, arkadan dolanma, devleti aldatma" olduğunu da sözlerine ekledi.

‘HUKUK ALDATILDI’

Projenin ilk olarak 9 Eylül 2020 tarihinde Osmangazi Belediye Meclisi'ne geldiğini hatırlatan Hasanoğlu, CHP ve İYİ Parti'nin meclis üyelerinin ret oyu verdiğini ifade etti. Projeye karşı açılmış ve halen devam etmekte olan yargı sürecinin olduğunu sözlerine ekleyen Hasanoğlu, “Hürriyet, Adalet, İstiklal, Soğukkuyu, Karaman mahalleleri uygulama imar planı revizyonu dosyasının içine projenin imar değişikliği dahil edildi ve Bursalıların gözünün içine baka baka, bölgesel plan revizyonu yapıyormuş algısı yaratılarak aslında tek başına sadece bu proje için kişiye özgü plan revizyonu yapıldı" diye konuştu. Hasanoğlu rantsal bölüşümün yargı önünde mutlaka hesap vereceğini söyledi. (DUVAR)