İYİ Parti'den AK Parti’ye 'yabancılara konut satışı' eleştirisi: ArsaKonutPartisi

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, yabancılara konut satışında yaşanan artışla ilgili yaptığı açıklamada AK Parti için “ArsaKonutPartisi” nitelemesinde bulundu.

Ümit Özlale
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran verilerine göre yabancılara yapılan konut satışının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81,8 artmasına tepki gösterdi. Paylaşımında hazırladığı analiz verilerini kullanan Özlale, "Enflasyondaki mücadelesiyle parmak ısırtan AKP, aynı başarıyı konut fiyatlarında gösteriyor" diyerek AKP’ye ArsaKonutPartisi yakıştırması yaptı.

Satılık konut ilanlarının ortalama metrekare fiyatının Nisan 2022’de Ocak 2021'deki düzeyin 2,71 katına çıktığına dikkat çeken Özlale, fiyatların Amerikan Doları cinsinden de 1,36 katına yükseldiğini vurguladı.

ÖZLALE’DEN ERDOĞAN’A ÖZEL ÇAY-SİMİT HESABI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce çay ve simit ile yaptığı asgari ücret hesaplamasını hatırlatan Özlale, “Sayın Erdoğan’ın konut krizinin geldiği noktayı daha iyi anlaması için çay-simit hesabına benzer bir hesaplama yapalım” diyerek şöyle devam etti:
“Özel sektörde ortalama ücretli bir çalışan Ocak 2021’de 2635 gün çalışarak 100 m2 bir konut alabilirken bu süre Nisan 2022’de 4641 güne yükseldi. Peki, bu konutları kim alıyor? Konut satışının yıllık artışı yabancılarda yüzde 81,8, yerlilerde yüzde 9,2 oldu. Yabancılara son bir yılda satılan konut sayısı 2013’tekinin 6 katına çıkarken bu oran yerlilerde 1,4. Konut satışları içinde yabancılara satışın payı yüzde 5,7 ile rekor tazeledi!”

‘ARSAKONUTPARTİSİ'NİN KIYILARI MİLLET İTTİFAKI’NDAN ALMAK İÇİN SON HAMLESİ

Antalya’da satılan her 3 konuttan birinin yabancılar tarafından alındığına dikkat çeken Özlale, bu sebeple Antalya’nın konut fiyatlarının en çok arttığı il olduğunu ve devlet memurlarının yüksek kira ve konut fiyatlarını karşılayamadığı için Antalya’dan tayinlerini istediğine vurgu yaptı. Özlale paylaşımının sonunda “İşte size ArsaKonutPartisi'nin kıyıları Millet İttifakı’ndan almak için son hamlesi!” dedi. (DUVAR)