İYİ Parti Trabzon'da işbirliği krizi: Adaylığı iptal edildi

Meral Akşener'in katıldığı törenle İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala, sosyal medya hesabından CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajı verince adaylığı iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Genel seçimlerin ardından başlayan ve CHP ile ittifak yapmama kararının ardından hızlanan İYİ Parti'deki istifa ve ihraç dalgasına bir kriz de Trabzon'da eklendi. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Trabzon'a gelerek katıldığı aday tanıtım töreninde Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala'nın adaylığı iptal edildi.

Seçimlere 'hür ve müstakil' söylemi ile tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de Akşener, partisinin Trabzon'daki kesinleşen adaylarını açıklamak ve bir dizi ziyarete katılmak amacıyla kente gelmişti. Akşener'in katıldığı 'Teşkilat Buluşması'nda adayları belli olan 6 ilçeden biri olan Ortahisar'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı görevinden ayrılan Ayhan Pala'nın adaylığı duyurulmuştu.

Pala, adaylığının ardından sosyal medya hesaplarında Ortahisar'da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajları verdi fakat partisinden gelen eleştiriler sonrası bu paylaşımlarını sildi. İl Teşkilatı'nda kriz yaratan paylaşımların ardından dün gece saatlerinde Pala'nın adaylığının iptal edildiği duyuruldu.

BAŞKAN: AÇIKLAMALARI MESNETSİZ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan tarafından yazılı yapılan açıklamada Pala'nın işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarının mesnetsiz olduğu ifade edildi.

Pala'nın, CHP ile işbirliğinin şart olduğunu deklare etmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Başkan, "Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır. İYİ Parti’nin yetkili kurulları kendisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaları, yetkili kurullarında, yetkili kişilerin talepleri doğrultusunda değerlendirir ve bir karar alır. Alınan bu karar da tüm teşkilatı bağlar niteliktedir. Ortahisar'da işbirliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir" ifadelerini kullandı.

'İDDİASIZ BİR ADAY OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Pala'nın adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı görüşmeler sonucunda bu yola başvurduğunu iddia eden Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan

"Bu ve benzeri açıklamaları Belediye Başkan Adayı tarafından yapılması iddiasız bir aday olduğunu seçim sürecine başlamadan görmemize vesile olmuştur. Partimizin yetkili kurullarının aldığı karara saygısızlık ve İl Başkanlığı’mızın yetkisi dahilinde olabilecek çalışmalara sosyal medya üzerinden ön alma tarafımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Pala’ya sosyal hayatında başarılar diliyoruz. Ortahisar ilçemizi yönetmek için başvuruda bulunan çok değerli aday adayı arkadaşlarımızdan vermiş olduğumuz bu yanlış karar sebebiyle özür diliyoruz.

Ortahisar ilçemiz için seçimlerde ilk önce kendine inanan ve sonrasında da Ortahisar ilçemizi İYİ belediyecilikle buluşturacağını projeleriyle vatandaşımıza deklare eden adayımızı siz değerli hemşerilerimizle paylaşacağız."

PALA: AYRI YOLDAN GİTMEK ORTAHİSAR’A BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK

Başkan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayhan Pala işbirliği olmadan Ortahisar'ın bir şey kazanamayacağını ifade ederek adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Siyasete unvan için değil spor ve eğitim hayatında kente kazandırdıklarına daha güzel işler eklemek için girdiğini ifade eden Pala, "Gelinen süreç demokratik hakların kullanılmasında; bölünmüş, ayrıştırılmış, aynı hedefe yürürken, ayrı yolların kullanılma düşüncesi hedefe ulaşılmasında amacı gerçekleştiremeyeceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Bunda ısrarcı olmak Trabzon’a ve Ortahisar’a bir şey kazandırmayacaktır" dedi.

'AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMAK İÇİN ÇEKİLİYORUM'

İşbirliğinin Trabzon açısından tarihi öneme sahip olduğunu dile getiren Pala, bireysel düşünerek hırs ve ihtirasa kapılmanın memleketine kötülük etmek olacağını vurguladı. "Amaç, aynı hedefi taşıyıp ayrı yolları tercih ederek yolu uzatmak, hatta yolu kaybetmektense ayrı yolları teke indirip amaca ulaşmak olmalıdır" diyen Pala, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüm bu geniş kapsamlı düşünmemin ardından yaptığım değerlendirmemde tarihi vebal taşıyan bir zamanda, ayrıştırıcı değil birleştirici, dışlayıcı değil kucaklayıcı, kaybedici değil kazandırıcı olma adına çıktığım bu yolda İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığından çekildiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum."