Akşener'den aday tanıtımında 'ittifak' mesajı: Sorumluluk bana ait

İYİ Parti'de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan oldu. Akşener, ittifak tartışmalarına "Milletimiz 'Yanlış yaptın Meral Akşener' diyorsa sorumluluk bana ait" cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Trabzon'a kentte adaylığı kesinleşen belediye başkanlarını açıkladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Muhammet Erkan isminin açıklandığı programda Akşener, 'ittifak yok' kararının ardından partisine yapılan eleştirilere de sert cevap verdi ve "Milletimiz 'Yanlış yaptın Meral Akşener ve İYİ Parti' diyorsa onun da sorumluluğunun tamamı karşınızda duran kişiye ait" dedi.

Bir dizi programa katılmak için geldiği Trabzon'da partililer tarafından havalimanında karşılanan Akşener, ilk olarak partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Akşener'in programına İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin ile birçok il ve ilçe başkanı katıldı.

Parti binasından ayrıldıktan sonra kent merkezinde dolaşarak Trabzonluların sorunlarını dinleyen Akşener, ardından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ne gelerek partisinin 'Teşkilat Buluşması'na katıldı.

'CHP'Yİ DESTEKLEDİĞİNİ İDDİA EDENLER 24 SAAT KÜFÜR EDİYOR"

Kürsüye çıkan Akşener'in konuşmalarının büyük bölümünü CHP ile ittifak kurmamalarına yönelik eleştirilere verdiği cevaplar oluşturdu. Buluşmaya gelirken sokakta emekli maaşı nedeniyle geçinemeyenleri, mezun olup işsiz kalan çocukların babalarını, torunuyla ayda 3 bin liraya aç yaşayan kadınları dinlediğini söyleyen Akşener, bunların konuşulması gerekirken ittifakların konuşulmasının 'üç kağıt' olduğunu dile getirdi. "Biz bu üç kağıtları ortadan kaldırmak için yola çıktık" diyen Akşener, "24 saat benim şahsımda, arkadaşlarıma hakaret ediliyor. Biz alışkınız, bize ağabey dediklerimiz, dost bildiklerimiz 'nesebi gayri sahih' dedi. Bize her şeyi yaptılar bizi yıkamadılar, vatandaşın gözünde yok edemediler. Onun için biz İYİ Parti olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz" sözlerini kullandı.

Kararın millet nezdindeki sonuçlarının kendilerini ilgilendirdiğini dile getiren Akşener, "Milletimiz bu kararımıza teveccüh ederse gereğini yapacak, adaylarımız seçilecek. 'Yanlış yaptın Meral Akşener ve İYİ Parti' diyorsa onun da sorumluluğunun tamamı karşınızda duran kişiye ait. Elbette ‘baş üstüne milletim’ diyeceğiz. Anlayamadığım, anlamlandıramadığım hem Cumhur İttifakı'nı destekleyenler hem masada bulunup Millet İttifakı'nı daha doğrusu CHP'yi desteklediğini iddia edenler 24 saat küfür ediyorlar. Bu kararı verecek olan milletimiz. Siz de küfretmek yerine, iftira atmak yerine proje üretin, milletimizin derdine yönelik çalışma yapın" ifadelerini kullandı.



'DOĞRULUĞUNA EĞRİLİĞİNE MİLLETİMİZ KARAR VERECEK'

"Biz artık an itibarıyla bunların dışına çıktık ve çıkmaya kararlıyız" diyen Akşener, 2028 seçimleri için de mesaj vererek sözlerini şöyle sürdürdü: "2028'de bu ülkenin başına partimizden bu ülkeyi seven ben olurum, bir başkası olur bir arkadaşımızı bu ucube sistemi değiştirmek üzere cumhurbaşkanı seçeceğiz, hedefimiz budur. Biz ülkemiz adına yeteri kadar fedakarlık yaptık, gayret sarf ettik. Elimizden ne geliyorsa fazlasıyla ortaya koyduk. Kendi başımıza hür ve müstakil olarak seçime gitmek istiyoruz. Bunun kararını, doğruluğunu, eğriliğini milletimiz verecek. Milletin kararına ne için bu kadar müdahale etmeye kalkışıyorsunuz? O bize parmak sallayanlar aslında millete de parmak sallıyor. Bu kafayla gildisin askere göreceğiz nasıl alacaklar teskere.

Biz zora, hizmete, bu ülkeyi yönetmeye talibiz. İnşallah Cenabı-Hak bizi bu kararımızdan mahçup etmeyecek. Yolda yürürken enteresan şeylerle karşılaştık. İnsanımız yorulmuş, PKK imasından yorulmuş, HDP iddiasından yorulmuş, birçok şeyden yorulmuş. Yorulduğu için de pek çok arkadaşımız, 'daha evvel şu partiye oy veriyordum, bu defa size oy vereceğim' dedi. Allah doğru yoldan ayırmasın."



6 ADAY AÇIKLANDI

Akşener'in konuşmasının ardından İYİ Parti'nin Trabzon'daki belediye başkan adaylarının bir kısmı açıklandı. İYİ Parti'de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ayhan Pala, Yomra Belediye Başkan adayı Mustafa Bıyık, Maçka Belediye Başkan adayı Turan Konak, Çaykara Belediye Başkan adayı Ayhan İşçi, Şalpazarı Belediye Başkan adayı Faruk Beldüz oldu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan, Trabzon'u İyi Belediyecilik ile tanıştırmak için yola çıktığını söyledi. 31 Mart'a kadar Trabzon'da çalınmadık kapı girilmedik iş yeri bırakmayacaklarını söyleyen Erkan, "Yüreğimizi sevdamızı, bir potada kaynatıp, tek bir yürek gibi çarpacak yüreklerimizle bir destan yazmaya kararlı ülküdaşlarım, duyarlı Trabzonlular, bu kavgaya çabaya emeğimizi bir araya getirmeye kararlı cesur yürekler bugün bir arada olduk. İYİ Parti ile yerelden genele tek başına iktidara yürüyeceğiz inşallah" sözlerini kullandı.