İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Paçacı sorumluluk örneği gösterdi

Cihan Paçacı'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili açıklaması sonrasında istifasıyla ilgili konuşan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "Kendi iradesiyle istifa ederek sorumluluk örneği sergilemiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından istifa etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kürşad Zorlu, "Bugün bir köşe yazısında Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın bazı açıklamaları kamuoyuna yansımış ve ardından maksadının dışına çıkartılmasıyla birlikte millet ittifakının iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanının ortaya çıktığı görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Paçacı'nın kendi isteğiyle İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirten Zorlu, "Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir" dedi ve şöyle devam etti:

"İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100.yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır. Allah’ın izniyle, Mayıslar bizimdir!"

Ne olmuştu?

Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Paçacı şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var. Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir. ('Diretirse ne olur?' sorusu üzerine) Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. İkinci tura kalanı destekleyin diyebilir." (HABER MERKEZİ)