İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Milletimize hayırlı olmasını diliyorum

 Millet İttifakı’nın toplantısına dakikalar kala İYİ Parti lideri Akşener ile CHP lideri Kılıçdaroğlu görüştü. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in yeniden masaya döndüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la görüştükten sonra parti genel merkezinden ayrıldı. Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi son dakika görüşme kararı aldı.

Akşener'in parti binasından çıkışı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı.

Zorlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisinde bulunduklarını hatırlatarak, “Genel başkanımız Saadet Partisi'nde yapılacak toplantıya katılma kararı almışlardır. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Zorlu, Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun toplantıya birlikte katılıp katılmayacağı yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

Ne olmuştu?

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin saat 14.00'teki görüşmesine dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmişti.

14.00'te toplanması gereken 5'li masa toplantısı da bu görüşmenin sonucunun beklenmesi için ertelendi.  İki belediye başkanının ziyaretiyle Akşener'i masaya döndürmenin formülü de netleşti. Buna göre, Akşener Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yeni kabinede yer alacaklarının ilan edilmesi durumunda Millet İttifakı'na geri dönecek.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Millet İttifakı'nın iş birliği ile başarı yakalamış büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, iki belediye başkanımıza, seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" dedi. (DUVAR)