İYİ Parti İBB adayı Kavuncu: Bu kişilerin CHP listesinde olması biraz daha gözümüzü açtı

İYİ Partili Buğra Kavuncu "İstifa eden belediye meclis üyelerimizin büyük çoğunluğu CHP listelerinden aday olmuş. Bu, biraz daha gözümüzü açmamıza ve ne olup bittiğini anlamamıza yol açtı" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy ilçesindeki Balıkadamlar Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Buğra Kavuncu, İYİ Parti'den istifa ederek CHP'nin aday listelerinde yer alan belediye meclis üyeleri olduğunu söyledi.

Kavuncu, "İlk istifalar olduğu zaman 'Operasyon mu yapılıyor?' diye tartışmış, 'Bu istifa eden arkadaşlar başka partinin listelerinden çıkarlarsa o zaman bunun normal bir süreç olmadığını anlayacağız' deyip konuyu kapatmıştık. Dün gördük ki istifa eden belediye meclis üyelerimizin büyük çoğunluğu CHP listelerinden belediye meclis üyeleri olarak yazılmışlar" dedi.

Seçime parti olarak ittifak yapmadan katılma kararı verdiklerini hatırlatan Kavuncu, "Belediye meclis üyeleri ve başkan adayları listeleri verilmeden 2 gün önce, aylar önce alınmış bir kararı gerekçe göstererek 'Falanca kişiyi destekliyorum' diye istifa etmek, sonra da geçmişte ittifak yaptığımız bir siyasi partinin listesinden bu arkadaşların çıkması, bizi dün itibarıyla bambaşka bir çalışma temposuna soktu. Biraz daha gözümüzü açmamıza ve ne olup bittiğini anlamamıza yol açtı" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)