İbrahim Özkan İYİ Parti'den istifa etti

CHP ile yerel seçimlerde işbirliğini savunan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve 5 İBB Meclis grubu üyesi istifasını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve İBB Grubu üyesi Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ile Yakup Fındık İYİ Parti'den ayrıldıklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararını hatırlatarak, "Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara’da işbirliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. Çünkü 2019 yılı yerel seçimlerinde, 25 yılın üzerine İstanbul ve Ankara alınmıştı. Bu hem muhalefet için hem de oy veren halkımız için önemli bir motivasyon olmuştu" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'li belediyelerin hizmetlerinden memnun kalmadığı yönündeki açıklamasını hatırlatan Özkan, "İlkeli siyaset, özü sözü bir, olmayı samimi ve açık fikirli olmayı gerektirir. Söylem ve eylemleriniz güven vermiyorsa orada ilkeli siyasetten bahsedemeyiz. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün 'belediyeleri yönetemezler' demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir" ifadelerini kullandı.

İstifa etmekten başka bir yolları kalmadığını söyleyen Özkan, "İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" diyerek açıklamasını noktaladı. (HABER MERKEZİ)

Ne olmuştu?

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Meral Akşener'in isteğiyle İBB Belediye Meclisi  görevinden istifa etmişti. Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" demişti.

İbrahim Özkan'ın istifası sonrasında İBB Meclisi'ndeki İYİ Parti grubu yeni grup başkanvekili seçmek üzere toplandı. 9 meclis üyesi bulunan İYİ Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Toplantıda 8 meclis üyesinden 7’sinin oyları ile İbrahim Özkan yeniden grup başkanvekilliğine aday olarak gösterildi ve seçildi. Toplantıda alınan karar ile grup sözcüsü Suat Sarı’nın yerine de Çekmeköy’den meclis üyesi olan Bora Kılıç seçildi.

İbrahim Özkan, partisinin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararını eleştirerek "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz. Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" ifadelerini kullanmıştı. 

Son yaptığı basın toplantısında ise Özkan, bir "arka kapı diplomasisi" yaparak İmamoğlu'na gittiğini ve daha somut öneriler getirmelerini önerdiğini söyledi. İmamoğlu'nun ise ortada İYİ Parti GİK kararı varken bunun nezaketsizlik olacağını aktardığını ifade eden Özkan, ardından yeniden yapılan GİK toplantısında iş birliğini savunanların sayısının 10 kişi daha arttığını hatırlattı. Bu artışı da dikkate alarak, teşkilatların motivasyonu açısından bu diplomasinin devam ettirilmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Özkan, tüm bu görüşmeleri konusunda da partisinin İstanbul İl Başkanı'nı bilgilendirdiğini anlattı. (HABER MERKEZİ)