İYİ Parti Atakum'da ilçe yönetimi istifa etti: 'Dava bitmiştir'

Samsun’un Atakum ilçesinin İYİ partili belediye başkan aday adayı, ilçe yönetimi ve meclis üyesi istifa etti.

İYİ Parti Atakum İlçe Teşkilatı
Google Haberlere Abone ol

İsmail Akduman

SAMSUN - 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İYİ Parti'nin Atakum ilçesindeki tek belediye başkan aday adayı ve aynı aynı zamanda kurucu ilçe başkanı olan Selen Gülhan Çam, adaylıktan ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Çam, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendini siyaset üstü gören zihniyete karşı mücadele etmekten yorulduğunu belirterek teşkilatın yok sayıldığını söyledi.

'KOLTUK SEVDALISI OLDUKLARINI GÖRDÜM'

Çam açıklamasında, "Karar verici makamında bulunan kişi ve kişilerin 6 yıllık verilen emek, mesai ve başarıyı görmeden, dinlemeden, teşkilatını yok sayarak 10 gün önce partimize üye olan sahadan bihaber kişi ve kişilerin düşüncelerine itibar ettiğini üzülerek görmüş bulunmaktayım. Gelinen son noktada deyim yerindeyse partimize çöken, kendi menfaatini düşünen kişilerin sadece kısa vadede kendilerine menfaat sağlamaya çalıştıklarını, uzun vadede ise 5 yıl sonrasının hesabını yaptıklarını, kendi menfaatleri uğruna partinin siyasi kimliğini ve emek verenleri hiçe saydıklarını, koltuk sevdalısı olduklarını gördüm. Gerçekten halisane niyetlerle partimize katılan kişilerin yok sayıldığı, kendi evlatlarını hiçe sayıp devşirme adaylarla yola çıkma niyeti ile aday açıklama sürecini uzatan, kazanmak değil de devşirme adayla oyunu yükseltme amacı güden politikayı kabul etmiyorum. Dava bitmiştir. Bu aşamada körü körüne bağlandığım partimi son zamanlarda körü körüne savunduğum kişilerden özür dilerim, haklıymışsınız " ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYESİ VE İLÇE YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

Yaşanan bu gelişmenin ardından Atakum Belediyesi Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Fikret Can Demir de istifa ettiğini açıkladı. Partide son olarak ilçe yönetimini oluşturan 41 kişinin tamamı istifa etti. Yapılan yazılı açıklama ise “Kurucu İlçe Başkanımızın tek aday adayı olmasina rağmen herhangi bir açıklama yapılmadan, çalışmayı da bırakmadan 3 ay bekletildik. Sonuç itibarıyla kurucu ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayımıza ,mevcut ilçe başkanımıza,teşkilatımıza ve üyelerimize gerekli değerin verilmediğini,dikkate alınmadığını üzülerek görmüş olduk. Dolayısıyla dikkate alınmadığımız göz önünde bulundurulduğundan İYİ Parti Atakum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak toplu halde istifa kararı aldık” denildi.

Öte yandan Samsun İYİ Parti'de geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İlkadım İlçe Yönetimi topluca, Alaçam İlçe Başkanı Dursun Ayvaz, 19 Mayıs İlçe Başkanı Uğur Yaman görevlerinden istifa etmişti.