İYİ Parti Bayramiç'te 130 istifa

İYİ Parti Bayramiç teşkilatında 130 üye istifa etti. Son bir ayda parti teşkilatından 180 kişi istifa etmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - İYİ Parti Bayramiç’te 130 kişi istifa etti. Daha önce de 50 kişinin istifa ettiği partinin Bayramiç teşkilatı, böylece üyelerinin büyük kısmını kaybetmiş oldu. Aralarında İlçe Başkanı Salih Aygün, Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Çakıltaş, eski İlçe Başkanı Ziya Erol, ilçe yönetiminin tamamının da bulunduğu toplam 130 kişinin istifasını İlçe Başkanı Salih Aygün duyurdu.

'MİLLET İTTİFAKI İLE TEK ADAM REJİMİNE MAHKUM OLMADIĞIMIZ GÖRÜLDÜ'

İYİ Parti Bayramiç teşkilatı adına açıklamada bulunan İlçe Başkanı Salih Aygün, son bir ay içinde 180 kişinin partiden ayrıldığını dile getirdi. Kendilerini 'Bayramiç Sevdalıları' olarak nitelendiren ve ilçede 'Cesurlar Hareketi’ni kurduklarını söyleyen Aygün, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi çıkmazda bu yanlış düzene 'dur' demek için susmadık, var gücümüzle doğruları haykırdık. Bu haykırışlarımız sonucu İstanbul’da, Ankara’da diğer büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde ve ilçemizde Millet İttifakı seçimler kazandı, vatandaşımız nefes aldı, değişimin gücüne inanıldı. Muhalefetin bölünerek değil birleşerek güçlü olabileceği ,tek parti ve tek adam rejimine ülkemizin mahkum olmadığı görüldü” dedi.

'PARTİ ÇIKARLARI İÇİN BAYRAMİÇ’İN YILLARINI HEBA ETMEYECEĞİZ'

“Fikirlerimize değer verilmeyen, bizleri yok sayan anlayışla yol yürümemiz bizlerden istenemez” diyen Aygün, “Seçimi kazanacak gücü olmayıp 'seçimi kaybettiren' olarak nitlendirilmek isteyenlerle yol yürüyemeyiz. Bu süreçte kaybeden siyasi ihtiras olacaktır, kaybeden siyasi ayak oyunları olacaktır, kaybeden dün arşa çıkardığını bugün yok sayanlar olacaktır. Bizler Bayramiç’imizi ve Bayramiçliliğimizi her şeyin üstünde tuttuk. Bayramiç'in kaderini Bayramiçli olmayan, Bayramiç’imize uzaktan kişisel hırsları ile bakanların belirlemesine izin vermeyeceğiz. Parti çıkarları için Bayramiç’imizin yıllarının heba olmasına izin vermeyeceğiz. Birkaç kişinin siyasi geleceği, kişisel reklamı olacak diye Bayramiç’imize ihanet etmeyeceğiz” dedi.

'SEÇİMDEKİ TAVRIMIZI BERABER BELİRLEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde üye sayısının 500 olduğunu söyleyen Aygün, “Meral Akşener masadan kalkıp oturduktan sonra üye sayımız 300’e düştü, aralık ayında 50 partilimiz daha istifa ederek 250 üyemiz kalmıştı. Simdi de 130 üyemiz daha istifa etti. hala istifa dilekçeleri veriliyor. Bayramiç İYİ Parti’de istifalar devam edecek” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde, nasıl bir yol izleyeceklerine dair açıklamada bulunan Aygün, istifa edenlerle bir araya geleceklerini ve bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi.