İVME Hareketi’nden ‘Akademik Özgürlük ve Beyin Göçü’ belgeseli

İVME Hareketi'nin baskı ve değersizleştirme nedeniyle ülkeyi terk eden genç nüfusun yaşadıklarını anlattığı belgeseli, “Türkiye’de Akademik Özgürlük ve Beyin Göçü” 24 Nisan'da izleyici ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İVME Hareketi, 'Türkiye’de Akademik Özgürlük ve Beyin Göçü' isimli belgeselini Youtube kanalından gösterime sundu. Belgesel projesi Anıl Kemal Aktaş ve Deniz Ay tarafından yürütülürken, yönetmenliğini Gökçe Elif Yalçıner üstlendi.

'Türkiye’de Akademik Özgürlük ve Beyin Göçü' çalışması, Türkiye’nin yüksek eğitim almış genç nüfusunun, mevcut baskı ve değersizleştirme sürecinin etkisiyle hızla Türkiye'den uzaklaştığı gerçeğine de dikkat çekiyor. Belgesel projesi aynı zamanda beyin göçünün farklı neden ve sonuçlarını, değişik grupların ülkeyi terk etme nedenleri üzerinden incelerken, yeniden geri dönüşün imkanlarını da tartışmaya açıyor.


ÖZEL GÖSTERİMİ 24 NİSAN'DA

'Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları ve bilimsel düşüncenin üzerindeki yoğun iktidar baskısını, yakın tarihteki gelişmeler ve bireysel tanıklıklar üzerinden yansıttı^' ifadelerine yer verilen belgesel projesinde, Bekir Ağırdır, Gülay Türkmen, Zafer Yenal, Aslıhan Aykaç, Onur Can Taştan, Ali Rıza Güngen, Nagehan Tokdoğan ve Mehmet Tomanbay’ın bireysel deneyim ve hikayelerinin yanı sıra, istatistiklerle de belgesel projesine ışık tutuyor.

24 Nisan Pazar günü Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek belgesel özel gösterimi, gösterimin ardından Profesör Aslıhan Aykaç ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın gibi isimlerin katılacağı söyleşi ile devam edecek. (HABER MERKEZİ)