İtirafçı olan IŞİD yöneticisinin eşi: Sınırda askerler yardım ediyordu

İtirafçı olan IŞİD yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova, Türkiye sınırını nasıl rahatlıkla geçtiklerini anlattı. Ankara katliamına ilişkin anlatımlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD’in Dokumacılar grubunun lideri ve Ankara Tren Garı katliamının firari sanığı Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova’nın, 9 Ekim tarihinde Suriye’den sınırı geçerek teslim olduğu ortaya çıktı. İtirafçı olan ve 60 IŞİD mensubunu teşhis ettiği belirtilen Mammadova, Gar katliamını ve sınırdan giriş çıkışlarda nasıl yardım aldıklarını anlattı.

'ASKERLER ÇANTALARIMIZI TAŞIDI' İDDİASI

DW Türkçe'den Alican Uladağ'ın haberine göre; ilk kez 2014 yılı Şubat ayında Suriye'ye gittiklerini anlatan Mammadova, Suriye'ye hangi yollarla geçtiği sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Eşim, 2014 Ocak ayında Suriye’ye gitti. Bir ay sonra yeniden Adıyaman’a geldi. Eşim geldikten sonra orayla ilgili bir şey anlatmadı. Eşyalarımızı hazırladık. Mustafa Dokumacı beni, Serpil Dere’yi ve çocuklarımızı markasını, modelini, rengini ve plakasını hatırlamadığım bir araçla aldı. Adıyaman’dan Hatay’a gittik. Hatay’da Suriye sınırına yaklaştığımızda aracı bir yere park ettik ve yürüyerek Suriye sınırını geçtik. Suriye sınırını geçerken Türk askeri bizi gördü, fakat bizim Suriye ülkesine geçmemize engel olmadı. Hatta bu asker bizim çantalarımızı taşımamıza yardım bile etti."

Bir ay sonra yeniden Türkiye’ye dönerken sınırda jandarma tarafından yakalandıklarını öne süren Mammadova, para cezası kesilmesinin ardından serbest bırakıldıklarını iddia etti.

Mammadova'nın, gar katliamını yapan Yunus Emre Alagöz'e dair ise "Ankara ilinde olan canlı bomba patlamasını gerçekleştiren şahısla hiç görüşmedim, tanımıyorum" ifadeleri kayda geçti. Dokumacı'ya dair ise şunları iddia etti: "Ankara patlamasını gerçekleştiren şahıs Adıyamanlı idi. Bu patlamadan sonra eşim bana patlamayı gerçekleştiren şahsın İslami açıdan çok parlak bir geleceği olduğunu, bu sebeple onun adına çok üzüldüğünü söyledi."