İtalyan mafyası sandıkları saldırgan köpek çıktı

İtalya'nın güneyinde 600 nüfuslu bir köyde aylarca araçların lastiklerini kesen 'saldırgan'ın diş iltihabı çeken bir köpek olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Kat Smith / Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Molise bölgesindeki Vastogirardi'de yaşayanlar, bir süredir araçlarının lastiklerini kimin kestiğini merak ediyor, olayın arkasında bir komşunun intikamının ya da mafyavari bir göz korkutma amacının yattığından şüphe ediyordu. Araçların lastiklerine zarar verenin ise diş eti iltihabı çeken bir köpek olduğu ortaya çıktı.

The Guardian'ın haberine göre, 600 nüfuslu köyde ilk önce temmuz ayında, park edilen bir dizi aracın lastiklerine zarar verilmişti. Ardından başka araçların da lastikleri kesilmiş, fakat köyde yaşayanlar olayın arkasında kim ya da kimlerin olduğunu tespit edememişti. Ardından, ekim ayının sonunda aynı bölgede park halinde bulunan dört aracın lastiklerinin de kesilmesi üzerine polis 'saldırganı' tespit etmek için çalışma başlattı.

POLİS, GÜVENLİK KAMERASIYLA TESPİT ETTİ

Sivil polisler, araç lastiklerinin nasıl zarar gördüğünü anlamak için bölgede devriye gezmeye başladı. Bu çabalar da sonuçsuz kalınca polis olayların yaşandığı bölgeye güvenlik kameraları yerleştirdi. Kamera kayıtları, failin kim olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre, araçlara zarar veren Billy isimli bir köpekti. Araçların park edildiği bölgeye yakın bir yerde yaşayan Billy, pek çok aracın lastiklerini ısırırken kameralara yakalanmıştı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Remo Scocchera, "Bu, çok akıl karıştırıcıydı çünkü kimin ortalıkta dolaşıp lastikleri kesiyor olabileceğini ya da bunun hangi saikle yapıldığını anlayamıyorduk. Burası huzurlu bir köy. Her zaman şüpheli hareketlerin farkında olduğumuz için bunun dışarıdan gelen biri tarafından yapılmadığını da biliyorduk" dedi.

BILLY'NİN SAHİBİ ZARARI TAZMİN EDECEK

Scocchera, bu durumun araç sahipleri için rahatsız edici ve maliyetli olduğuna dikkat çekerek, "Gerçekten bir sorun haline gelmişti. İnsanlar kesilmiş lastikleri yüzünden araçlarını süremiyordu; lastikler de çok fazla paraya mâl oluyordu. Neyse ki durum artık çözüldü; failin köyde yaşayan bir insan olmaması olumlu bir durum" diye konuştu.

Veterinerler, Billy'nin davranışının ileri derece diş eti iltihabından kaynaklanmış olabileceğine işaret etti. Buna göre, acısını hafifletmek isteyen köpek araçların lastiklerini dişliyordu. Polis, olaydan resmi olarak Billy'i sorumlu tutmadan önce başka incelemeler de yaparken, Billy'nin sahibinin araçlarda oluşan zararın tazmininden sorumlu olacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)