İtalyan basını: Zelenskiy Toskana'daki villasını Ruslara kiraladı

İtalyan Il Tirreno gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Toskana'daki villasını ağustos ayında Londra'da yaşayan Rus bir çifte kiraladığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ile 6 aydır savaşta olan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in İtalya'nın Toskana bölgesinde bulunan villasını Ruslara kiraladığı iddia edildi.

İtalyan Il Tirreno gazetesinin haberine göre, Ukrayna lideri evini ağustosta bir aylığına Londra'da yaşayan bir Rus çifte kiraladı. Çiftin villada bir ay kalmak için 50 bin dolar ödediği belirtildi. İtalyan gazetesi, çiftin sosyal medyada paylaştığı lüks villanın fotoğraflarının da durumu doğruladığını yazdı.

Corriere Della Serra'ya konuşan bir emlakçı ise, iddiayı reddederek kiracıların Rus olmadığını ama özel hayatın gizliliği nedeniyle daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi. Bir görgü tanığı ise çiftin Rusça konuştuğunu söyledi. Gazete, kiracıların büyük ihtimalle Rusya kökenli olduğunu ama İngiltere'de yaşadıklarını ve İngiliz vatandaşı olduklarını aktardı.

Ukrayna lideri, sahil kasabası Forte dei Marmi'deki lüks evi henüz bir oyuncu olduğu dönemde 4 milyon euroya almıştı.

‘RUSLAR KENDİ DÜNYALARINDA YAŞAMALI’ DEMİŞTİ

Zelenskiy geçen ay yaptığı açıklamada, Rusların AB ülkelerine girişinin yasaklanması gerektiğini söyleyerek “Ruslar düşüncelerini değiştirene kadar bir süre kendi dünyalarında yaşamalı” demişti. Ukrayna lideri, martta yaptığı bir açıklamada da İtalya hükümetinin Ruslara ait tüm malvarlıklarına, evlere ve yatlara el koyması gerektiğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)