İtalya, Suriye'ye yardım ulaştıran ilk Avrupa ülkesi oldu

4 ambulans ve 14 doktorun yanı sıra Suriye'deki depremzedeler için yardım malzemesi taşıyan uçak, Beyrut’a indi. Yardım, kara yoluyla Şam’a ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'dan havalanan, 4 ambulans ve 14 doktorun yanı sıra Suriye'deki depremzedeler için yardım malzemesi taşıyan uçak, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a indi. Yardımların, kara yoluyla Şam'a ulaştığı belirtildi. Uçağın, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Uluslararası Refik el-Hariri Havalimanı'na iniş yaptığı duyurulmuştu. Lübnan Kızılhaçı, yardımları Şam'a ulaştırdı. 

SANA haber ajansı, tıbbi yardım taşıyan iki İtalyan uçağının önceki gün Beyrut Uluslararası Havalimanı’na indiğini, uçağın Suriye Arap Kızılayı Başkanı, İtalya Büyükelçiliği Maslahagüzarı ve Lübnan Kızılhaçı temsilcileri tarafından karşılandığını açıkladı. Suriye Arap Kızılayı Başkanı Khaled Habubati, İtalya'nın gönderdiği 30 tonluk sevkiyatın Avrupa'dan gelen ilk yardım niteliğinde olduğunu belirtti.

IKBY, KUVEYT VE BAE YARDIMLARI DA SURİYE'DE

Komşu Suriye'ye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Kuveyt'ten gelen ikinci yardım sevkiyatları da tamamlandı. 15 tırdan oluşan ve Erbil'den yola çıkan konvoy, Öncüpınar sınır kapısı (Bab el-Salam) üzerinden depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere Suriye'ye ulaştı. Kuveyt'in gönderdiği 10 tırlık konvoyun da, Öncüpınar üzerinden Suriye'ye giriş yaptığı belirtildi.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, 9 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, IKBY'nin depremzedelere daha fazla yardım etmeye hazır olduğunu söylemişti.

BAE'DEN 34 TONLUK GIDA MADDESİ

İnsani yardım taşıyan iki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçağının da Lazkiye Uluslararası Havalimanı’na indiği belirtildi. Uçağın, depremzedeler için 34 ton gıda maddesi taşıdığını aktarıldı.

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Yerel yönetimler tarafından denetlenen kampanya kapsamında yardımlar, depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere toplanıyor. (DIŞ HABERLER)