İtalya: Kaddafi'nin öldürülmesine seyirci kalmak çok ciddi bir hataydı

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 'Batı'nın Kaddafi'nin öldürülmesine seyirci kalmasının çok ciddi bir hata olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tajani, Muammer Kaddafi'nin 'öldürülmesine seyirci kalmanın çok ciddi bir hata olduğunu' söyledi.

Anadolu Ajansı'nın İtalya'nın ANSA haber ajansından aktardığına göre,  'Batı'nın Kaddafi'nin öldürülmesine seyirci kalmasının çok ciddi bir hata olduğunu' belirten İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, "Kaddafi, demokrasinin en iyi rol modellerinden biri değildi ancak öldürülmesinden sonra Libya ve Afrika'da istikrarsızlık başladı" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Libya'yı 42 yıl otoriter biçimde yöneten Muammer Kaddafi, Arap Baharı sürecinde NATO'nun askeri müdahalesiyle devrilmişti. Kaddafi'nin doğum yeri Sirte kenti, ocak ayında Halife Hafter milislerinin eline geçmişti. Libya'daki meşru hükümet güçleri kentten çekilmek zorunda kalmıştı. Kaddafi, 20 Ekim 2011'de memleketi Sirte kentinde muhalif silahlı gruplar tarafından öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)