İtaat etmeyenlerin hikayesi

Ezgi Cankurtaran, ilk kitabı 'İade-i İtibar'da yaşadıkları dönemde düşündükleri, savundukları yüzünden cezalandırılmış, haksızlığa uğramış hatta öldürülmüş kişilerin hikayelerini anlatıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Uzun yıllardır gazetecilik yapan Ezgi Cankurtaran'ın ilk kitabı 'İade-i İtibar' İnkılâp Yayınevi tarafından yayımlandı. Kurtaran, kitabında Sophie Scholl, Nicola Sacco, Bartolomeo Vanzetti, Harriet Tubman, Harvey Milk, Olympe de Gouge ve Giordano Bruno gibi tarihin önemli isimlerine yer veriyor. Derin araştırma ve çalışmaların ürünü bu kitapta yazarın etkileyici kalemi, okuyucusunu yıllar öncesinin sosyal ve siyasi çalkantılı atmosferine sürüklüyor; benliği, varlığı, anıları, tutkuları, coşkuları, aşkları, çöküşleri ve mücadeleleriyle hakkı teslim edilmesi gerekenleri hatırlatıyor. 

İade-i İtibar: İtaat Etmeyenlerin Hikayesi, Ezgi Cankurtaran, İnkılâp Yayınevi

1986 doğumlu olan Ezgi Cankurtaran yedi yıla yakın CNN Türk’te muhabirlik yaptı. Belgesel bölümünde ve haber merkezinde çalıştı. “Rıdvan Akar’la Hayatın Tanığı” ve “Habere Dair” programlarında muhabirlik yaptı. Bu süreçte 50’ye yakın belgeselin yapımında yer aldı ve birçok özel habere imza attı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerinde “Övgüye Değer Haber” ödülünü ve Metin Göktepe Gazetecilik Ödüllerinde “Görüntülü Haber” ödülünü aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)