İsviçre polisi, trende 15 kişiyi rehin alan baltalı şüpheliyi öldürdü

İsviçre'de elinde balta ve bıçak olan bir erkek, bir trende 15 kişiyi rehin aldı. 60 polis memurunun katılımıyla düzenlenen operasyonda şüpheli, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de üzerinde bir balta ve bıçak olan bir erkek bir trende 15 kişiyi rehin aldı. 8 Şubat Perşembe günü gece saatlerinde Fransa sınırına yakın Vaud kantonunda yaşanan olayda, polisin trene operasyon düzenlediği ve baltalı saldırganı öldürdüğü açıklandı. 

Reuters'ın haberine göre, olay, Baulmes ve Yverdon-les-Bains bölgeleri arasında sefer yapan trenin Essert-sous-Champvent kasabasında olduğu sırada yaşandı. Olaya ilişkin bugün bir açıklama yapan Vaud polis yetkilileri, "Tüm rehineler zarar görmeden serbest bırakıldı. Rehin alan kişi, müdahale sırasında ölümcül bir şekilde yaralandı" dedi. 

'MAĞDURLARIN SAYISI DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE EMSALSİZ BİR OLAY'

Öldürülen şüphelinin olası saikleriyle ilgili bilgi paylaşmayan kanton polisi, 15 kişiyi yaklaşık 4 saat boyunca rehin alan şüphelinin 32 yaşındaki bir İranlı sığınmacı olduğunu bildirdi. Vaud Polis Sözcüsü Jean-Christophe Sauterel, söz konusu rehin alma olayının 'terör eylemi' olduğuna ilişkin herhangi bir emare olmadığını belirtti. Başsavcı Eric Kaltenrieder de yerel basına yaptığı açıklamada, "Mağdurların sayısı, yani 15 kişinin rehin alındığı ve 60 polisin müdahalesi göz önünde bulundurulduğunda, bu, emsalsiz bir olay" ifadelerini kullandı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)