İsveç Başbakanı: Türkiye'yle müzakerelerin sürmesini sabırsızlıkla bekliyorum

BM Genel Sekreteri'yle görüşen İsveç Başbakanı basın toplantısında "Türkiye'yle görüştük yakın gelecekte de yapıcı toplantı ve müzakerelerin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyorum" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmesi sonrası gazetecilere konuştu. Andersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasıyla ilgili "Türkiye'yle müzakerelere devam edilmesini sabırsızlıkla beklediklerini" söyledi.

Başkent Stockholm’de basın toplantısında konuşan Andersson, Türkiye ile İsveç arasındaki NATO müzakerelerine değindi. Andersson, "Türkiye'yle görüştük, yakın gelecekte de yapıcı toplantı ve müzakerelerinin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bu konuda Finlandiya ile beraber hareket ediyoruz" açıklaması yaptı.

'UKRAYNA DÜNYA PAZARINA YENİDEN GİRMELİ'

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Ukrayna-Rusya Savaşı'nın neden olduğu gıda krizini çözmek için hızlı adımlar atılması gerektiğini söyledi. Savaşın tetiklediği gıda krizinin gelişmekte olan ülkeleri kötü etkileyeceğine işaret eden Guterres, bu ülkeler için gıda krizine karşı hızlı kararlar alınması çağrısında bulundu. Guterres, Ukrayna'nın gıda üretiminin ve Rusya'nın gübre üretiminin dünya pazarına yeniden girmesi gerektiğini kaydetti.

'GIDA KRİZİNE ETKİLİ BİR ÇÖZÜM YOK'

AA'nın aktardığına göre Rusya'nın ürettiği gübreye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Guterres, "Ancak dürüst olmama izin verin; Ukrayna'nın gıda üretiminin yanı sıra Rusya'nın ürettiği gıda ve gübreyi savaşa rağmen dünya pazarlarına yeniden entegre etmeden gıda krizine etkili bir çözüm yok. Mümkün olan her türlü çabayı göstermeye ve bu amaca yönelik bir diyaloğu teşvik etmek için iyi niyetlerimi kullanmaya devam ediyorum" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)