İstiklal'de patlama sırasında neler yaşandı? Büyük bir ışık, her yer toz duman...

İstiklal Caddesi esnafı meydana gelen patlamayı, “Bir anda herkes yok oldu. Her yer kanlıydı. Cam çerçeve indi” sözleriyle anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde dün 16.20'de meydana gelen patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırının ikinci gününde polis caddenin girişi ve belli noktalarda arama yapıyor. Patlamanın yaşandığı noktada büyük bir kalabalık oluştu. Buraya gelenler ölenlerin anısına kırmızı karanfil bırakıyor.

Caddede tedirginlik hakim. Çok sayıda işyeri kepenk kapattı. Saldırıda bazı işyerlerinin camları kırıldı. Patlamanın şiddeti nedeniyle bazı binaların üçüncü katlarındaki camların dahi kırıldığı gözlemlendi.

Patlamanın olduğu sırada piyango bileti satan bir kişi, “Allah beni kurtardı. Bir anda her yer toz duman oldu. İnsanlar bağırmaya ve kaçmaya başladı" dedi. 

Güzellik merkezinde çalışan bir kadın, patlamanın meydana geldiği noktayı görünce ağlamaya başladı.

‘BÜYÜK BİR IŞIK OLDU, HER YER KANLIYDI’

Patlamanın olduğu yere 10 metre mesafede bulunan bir iş yerinde çalışan Semih, dün yaşadığı şoku henüz atlatmadığını belirtiyor. Semih, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir anda patlama oldu. Büyük bir ışık. Her yer toz duman. Biz can havliyle içeri girdik. Bir anda herkes yok oldu. Her yer kanlıydı. Cam çerçeve indi.”

Mecit Bal ise şöyle konuştu: “40 senedir Beyoğlu’ndayım. Saldırı bölgesinden ayrılalı on dakika olmuştu. Oğlum aradı. 'Bomba patladı' dedi. Toparlayamadım. Dışarda mal diziyormuş. Bomba patladığı sırada düşmüş. İnsanlar da kaçışıyormuş. Ona çarpmış. Ben geldiğimde iki kişi hala yerde yatıyordu.”

‘OĞLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

“İstiklal Caddesi böyle olmamalı” diyen Bal, sözlerine şöyle devam etti: “300-400 bin lira kira verenler var. Yazık günah... Hepimiz lanetliyoruz ama İstiklal Caddesi daha güvenli olmalı. Biz şu anda korkuyoruz. Dükkanımızı açalım mı açmayalım mı? Korkuyla geliyoruz. Oğlumun psikolojisi bozuldu. Olayı hatırlamak istemiyor. Belki buraya bir daha gelmek istemez. Buradaki insanlar esnaf aynı düşünecek. Dünü hatırlamak istemiyorum. Turistler kaçtı şimdi. İstiklal Caddesi'ni öyle hatırlamak istemiyor.”

+

‘KIZIM TİTRİYOR, ANNESİNE SARILIYOR’

Hilmi Korkmaz, 1977’den beri İstiklal Caddesi'nde simit satıyor. Dün meydana gelen patlama sırasında simit tezgahının camları kırıldı. Korkmaz’ın 2016’da Taksim’deki canlı bomba saldırısında da simit tezgahının camları kırılmıştı. “Aynı durumu iki kere yaşadık ama çok şükür bize bir şey olmadı” diyen Korkmaz, caddede bir mağazada çalışan kızının ve dün tezgahta simit satan oğlunun yaşadıklarını anlattı.

Hilmi Korkmaz, kızı Sevda Korkmaz'ın, caddede bulunan bir lokantaya yemek yemek için gittiği sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi. Kızının yaşadığı şoku atlatmadığını belirten Korkmaz, “Kızım titriyor. Annesine sarılıyor. Dün hastaneye götürdük” ifadelerini kullandı.

'TEDİRGİNLİK DEVAM EDECEK’

Hilmi Korkmaz’ın oğlu Aykut Korkmaz, patlamanın meydana geldiği sırada simit satıyordu. Korkmaz yaşadıklarını, “Hala kulaklarım ağrıyor. İnsanlar kaçtı. Bu tedirginlik devam edecek. Ekmek teknemiz burada. Yine sabahın beşinde gelip açacağız. Korkuyoruz ama mecburuz. Beyoğlu’nda hep bu tedirginlik olacak” sözleriyle anlattı.