'İstiklal Marşı okunurken kalkmadın' cezası: Statta maç izleme yasağı

Amedspor ile Menemenspor arasında oynanan maçta İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan dokuz kişiye, yurt dışına çıkış ve statta maç izleme yasağı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amedspor ile Menemenspor maçında İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan dokuz kişi, yurtdışı yasağı, statta maç izleme yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

'DEVLETİN EGEMENLİK ALAMETLERİNİ AŞAĞILAMA' SUÇU YÖNELTİLDİ

Mezopotamya'nın haberine göre, Amedspor ile Menemenspor arasında 18 Aralık Pazar günü Diyarbakır Stadı’nda oynanan maçta, İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan dokuz kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. 
Aralarında epilepsi hastası olduğu ifade edilen Zana Efe’nin de bulunduğu kişilere, 'devletin egemenlik alametlerini aşağılama' suçlaması yöneltildi. Savcılıkta ifadeleri alınan dokuz kişi, adli kontrol talebiyle serbest bırakılması için nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. 

İfade işlemleri ardından dokuz kişi, yurtdışı ve statta maç izleme yasağı ile adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.